Γ. Πολυχρονάκος: «Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου να “σπάσει” σε Περιφέρεια Κυκλάδων και Περιφέρεια Δωδεκανήσου»

Newsroom
15/05/2023 21:04
 
 
 

 

Την «τολμηρή», όπως τη χαρακτήρισε, πρόταση της «διαίρεσης» της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου σε δύο ξεχωριστές Περιφέρειες (Κυκλάδων και Δωδεκανήσου) κατέθεσε από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. στη Σύρο ο υποψήφιος βουλευτής κ. Γιάννης Πολυχρονάκος.

Όπως εξήγησε, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου είναι «πολύ μεγάλη σε εύρος», γεγονός που δεν είναι ορθολογικό και δημιουργεί μια «ετεροβαρή σχέση» που «πρέπει να αλλάξει». Κι αυτό, διότι – σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή – η Σύρος «μετρά διαρκώς ήττες και είναι τυπικά η πρωτεύουσα της Περιφέρειας».

«Ουσιαστικά όλοι ξέρουν ότι πρωτεύουσα είναι η Ρόδος. Εκεί έχουν μεταφερθεί όλες οι υπηρεσίες. Χρειάζεται μια νέα αρχιτεκτονική στην αυτοδιοίκηση. Η δική μου θέση και ως τολμηρή πρόταση, αν θέλετε, είναι μια νέα αρχιτεκτονική στην Αυτοδιοίκηση και στον διοικητικό χάρτη της χώρας που θα περιλαμβάνει το “σπάσιμο” της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου σε δυο Περιφέρειες: σε Περιφέρεια Δωδεκανήσου και Περιφέρεια Κυκλάδων, με πραγματική και ουσιαστική έδρα πια στη Σύρο, όπως ήταν και παλιότερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πολυχρονάκος.

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του, εξέφρασε την άποψη ότι η Σύρος «πρέπει να αναπτύξει το δικό της αυτόνομο πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης με προγράμματα εκσυγχρονισμού των τουριστικών της καταλυμάτων», όπως επίσης και «να επενδύσει στον τουρισμό ποιότητας και τον θαλάσσιο τουρισμό» ως προορισμός κρουαζιέρας. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Πολυχρονάκο, μπορεί να αποτελέσει και το κέντρο της ναυπηγικής βιομηχανίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

(Visited 136 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*