Υποδοχή φοιτητών του American Hellenic Institute από τον Φίλιππο Φόρτωμα στη Βουλή

Newsroom
27/06/2024 20:50
 
 
 

 

Ο Φίλιππος Φόρτωμας υποδέχθηκε στην Βουλή Ελληνοαμερικάνους φοιτητές, στο πλαίσιο επίσκεψής τους στην χώρα μας, η οποία οργανώθηκε από το American Hellenic Institute (ΑΗΙ).

Ο κ. Φόρτωμας, υπό την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς υποδέχθηκε τους φοιτητές μαζί με τις Α’ και Β’ Αντιπροέδρους της Επιτροπής, και είχαν έναν εξαιρετικά γόνιμο διάλογο σχετικά με τις σχέσεις της μητροπολιτικής Ελλάδας με τον ελληνισμό της διασποράς στην Αμερική, αλλά και σχετικά με τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν με απώτερο σκοπό την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε:

«Η επαφή μας με την νέα γενιά Ελλήνων της διασποράς, μας γεμίζει πάντα με αισιοδοξία και ελπίδα, ενώ ταυτόχρονα γεννά την συνεχή ανάγκη για εγρήγορση, ώστε να ενισχυθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι δεσμοί που συνδέουν την Ελλάδα με τους απανταχού Έλληνες. Κυρίως με τους ομογενείς της τρίτης και τέταρτης πλέον γενιάς, οι οποίοι τις περισσότερες φορές δεν έχουν ιδιαίτερη επαφή με τις παραδόσεις και τη γλώσσα μας. Ο σημερινός πολύ γόνιμος διάλογος που είχαμε με τους δέκα Ελληνοαμερικάνους φοιτητές και τους συνοδούς τους, στο πλαίσιο της επίσκεψής που οργανώθηκε από το American Hellenic Institute, θα αποτελεί για την Επιτροπή μας πολύτιμο οδηγό για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβουμε προς την κατεύθυνση της σύσφιξης των δεσμών μας, εθνικών, γλωσσικών και πολιτιστικών».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 21 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*