Παράταση της ρύθμισης για την διάθεση προσωπικού ως οδηγών ασθενοφόρων μετά την ερώτηση Φίλιππου Φόρτωμα

Newsroom.
02/10/2024 16:59
 
 
 

Επετεύχθη η παράταση της ρύθμισης για την διάθεση προσωπικού ως οδηγών ασθενοφόρων νησιωτικών περιοχών, σε συνέχεια ερώτησης που είχε καταθέσει στην Βουλή ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας.

Ο κ. Φόρτωμας στην ερώτησή του είχε τονίσει ότι η εν λόγω ρύθμιση έπρεπε να παραταθεί διότι ήταν μία λύση που έδωσε ανάσα και διευκόλυνε τις δομές υγείας σε πλήθος νησιών, μεταξύ αυτών σε πολλά νησιά των Κυκλάδων, όπως στην Σέριφο, την Σίφνο και την Κύθνο, ενώ ταυτόχρονα, είχε αναδείξει τους κινδύνους που θα είχε ενδεχόμενη μη χορήγηση παράτασης.

Νέα ημερομηνία στην ρύθμιση για την ενίσχυση της στελέχωσης των πληρωμάτων στα ασθενοφόρα οχήματα των δομών ΕΚΑΒ, Κέντρων Υγείας και Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων νησιωτικών δήμων με τη δυνατότητα διάθεσης προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων ή αποσπασμένου προσωπικού των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την εκτέλεση υπηρεσίας οδηγού στα ασθενοφόρα ορίσθηκε η 31 η Μαρτίου 2025.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο κ. Φόρτωμας πέρα από το ερώτημα της παράτασης της υφιστάμενης ρύθμισης, είχε θέσει στους αρμόδιους Υπουργούς με την ερώτησή του και το μείζον θέμα της οριστικής αντιμετώπισης του προβλήματος της υποστελέχωσης των δομών υγείας εν προκειμένω με οδηγούς ασθενοφόρων.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 8 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*