Γιώργος Πατούλης για πολυνομοσχέδιο: «Επιτείνει την υφεσιακή πολιτική»

patoylis polynomosxedio 2018 1
admin
11/01/2018 21:35
 
 
 

Τις θέσεις και τις ενστάσεις της ΚΕΔΕ επί συγκεκριμένων διατάξεων του πολυνομοσχεδίου κυβέρνησης με τίτλο «Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής & άλλες διατάξεις» παρουσίασε ο πρόεδρος της Γιώργος Πατούλης, κατά τη συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών της Βουλής.

Απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο και τα μέλη των Διαρκών Επιτροπών, ο κ. Πατούλης διατύπωσε τη θέση ότι το πολυνομοσχέδιο «περιλαμβάνει διατάξεις που επιτείνουν την υφεσιακή πολιτική και αποτελούν τροχοπέδη για κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας». Επίσης, επισήμανε πως «απαιτείται μεταρρύθμιση στον “υδροκεφαλισμό” του ελληνικού κεντρικού κράτους, με αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι επιβάρυνση των παθογενειών του».

patoylis polynomosxedio 2018 2
Υπογράμμισε δε, πως «βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της οικονομίας είναι να βασιστεί σε ένα αποκεντρωμένο διοικητικό και οικονομικό σύστημα», τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι οι διατάξεις για τους Δήμους «αποτελούν κυβερνητική πολιτική και δεν μπορεί να ανήκουν στα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης».

Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο του υπομνήματος που υπέβαλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*