Νίκος Συρμαλένιος: «Καινοτόμο και πρωτοποριακό το νομοσχέδιο για τις ενεργειακές κοινότητες» (video)

syrmalenios nikos boyli
admin
18/01/2018 10:45
 
 
 

Την άποψη ότι το νομοσχέδιο και ο νόμος θα αποδώσουν πολλά οφέλη στον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις Ενεργειακές Κοινότητες, το οποίο χαρακτήρισε «καινοτόμο και πρωτοποριακό».

Όπως ανέφερε, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, υπηρετεί τη βιώσιμη ανάπτυξη «με παραγωγή καθαρής ενέργειας, ενεργοποιώντας τους πολίτες, τις επιχειρήσεις, τους τοπικούς φορείς και την αυτοδιοίκηση, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία.
Ειδικότερα για τα νησιά, ο κ. Συρμαλένιος υποστήριξε ότι οι ενεργειακές κοινότητες «μπορούν να ενισχύσουν αποφασιστικά την ενεργειακή τους αυτάρκεια» και να εξοικονομήσουν σημαντικό κόστος ενέργειας μέσα από τη χρήση των ανανεώσιμων πηγώ. Επιπλέον, τόνισε ότι η ενεργοποίηση των ενεργειακών κοινοτήτων στα νησιά μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ισχυρό αντίβαρο στα εγκεκριμένα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις φαραωνικά αιολικά πάρκα. Τέλος, τα οικονομικά κίνητρα και τα μέτρα στήριξης, μαζί με την εφαρμογή του ενεργειακού συμψηφισμού, θα αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα ώθησης για τη λειτουργία και την επέκταση αυτών των ενεργειακών κοινοτήτων.
Ο κ. Συρμαλένιος κατέληξε με την επισήμανση ότι το υπουργείο Ενέργειας θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του και την στήριξη του νόμου, μέσω μιας ενημερωτικής καμπάνιας, έτσι ώστε «επειδή ακριβώς η κοινωνία μας δεν είναι εθισμένη να λειτουργεί με τέτοια παραγωγικά πρότυπα, να μπορέσει να μπει μπροστά, να το μάθει και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης και να μπορέσει να λειτουργήσει προς αυτήν την κατεύθυνση».

Το βίντεο της ομιλίας του κ. Συρμαλένιου

https://www.youtube.com/watch?v=fBPGV16r-BQ&feature=youtu.be

 

 

 

 

 

(Visited 8 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*