Αντώνης Συρίγος: «Πολύτιμο εργαλείο το νομοσχέδιο για τις Ενεργειακές Κοινότητες»

antonis syrigos 2
admin
19/01/2018 10:27
 
 
 

Για ενίσχυση της ενεργειακής επάρκειας με όρους νησιωτικότητας έκανε λόγο ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Συρίγος, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τις Ενεργειακές Κοινότητες στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Συριανός κυβερνητικός βουλευτής, στην ομιλία του, υποστήριξε ότι η ενεργειακή επάρκεια ανήκει στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, όσον αφορά στα Κυκλαδονήσια, χωρίς βέβαια να παραλείψει το γεγονός ότι η ισορροπία μεταξύ προστασίας του περιβάλλοντος και ενεργειακής δραστηριότητας είναι δύσκολη, λόγω της ιδιομορφίας του νησιωτικού μικροκλίματος.
Υποστήριξε, ακόμη ότι στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου λαμβάνεται το άρθρο 101 του Συντάγματος για τη νησιωτικότητα, ενώ επιχειρείται και η προσαρμογή του νόμου στη νησιωτική ιδιαιτερότητα.
«Μια προσαρμογή που δεν πρέπει να παραμείνει απλώς “στοχαστική”, αλλά να υλοποιηθεί με σύντομα και λελογισμένα βήματα από τη διοίκηση και τους ενδιαφερομένους […] Οι νόμοι από μόνοι τους δεν μπορούν να επιτύχουν τίποτε αν δεν ενεργοποιηθεί ο πολίτης και δεν λειτουργήσει ορθά και ευέλικτα η διοίκηση. Αυτό είναι το πιο δύσκολο μέρος του δρόμου για την ενεργειακή επάρκεια με σεβασμό στο περιβάλλο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Συρίγος.
Ο βουλευτής κατέληξε λέγοντας ότι το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου – τομή «θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο και στον τομέα της οικονομικής ανάπτυξης», καθώς «συνδυαζόμενο και με άλλα νομοσχέδια που έχουν ήδη γίνει νόμοι του κράτους, αποδεικνύει ότι υπάρχει μία λογική στα πράγματα και ένα ευρύτερο σχέδιο».

Η ομιλία του Αντώνη Συρίγου

https://www.youtube.com/watch?v=_iIM1dDjThU&feature=youtu.be

 

(Visited 48 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*