Ο Λευτέρης Αυγενάκης στο naxostimes.gr: Το 2018 θα είναι έτος εκλογών – “Συναγερμός” στη Ν.Δ. (video)

avgenakis naxos 3
admin
04/02/2018 23:22
 
 
 

 

Επίσκεψη στη Νάξο πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ηρακλείου και Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης με την ευκαιρία της οποίας, έκανε δηλώσεις στο naxostimes.gr.

Ο κ. Αυγενάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση σημειώνοντας ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εξαπάτησαν τους νησιώτες τους οποίους έχουν γονατίσει από την υπερφορολόγηση. “Έχτισαν επάνω στο ψέμα, ήρθαν να ψηφίσουν μέτρα βαρύτατα και να καταργήσουν την νησιωτικότητα και τους μειωμένους συντελεστές του Φ.Π.Α.” τόνισε.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. αναφέρθηκε επίσης και στις εκλογές, σημειώνοντας ότι η Ν.Δ. είναι πανέτοιμη γι αυτές. Εκτίμησε δε ότι οι εκλογές θα γίνουν μέσα στο 2018.

“Το 2018 θα είναι έτος εκλογών και ο πρόεδρος του κόμματος μας έχει κηρύξει το κόμμα σε συναγερμό” είπε και πρόσθεσε ότι όλοι στη Ν.Δ. βρίσκονται σε μια διαρκή κίνηση και πολύ περισσότερο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος με συστηματικό ρυθμό περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα και εντείνει το πρόγραμμα συναντήσεων και συσκέψεων με φορείς.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, τα στελέχη της παράταξης του αξιοποιούν στο μέγιστο βαθμό τον χρόνο της παραμονής τους στην αντιπολίτευση προετοιμαζόμενοι για την επόμενη ημέρα.

Σε ότι αφορά τις συνεργασίες της “επόμενης ημέρας” ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι είναι αδύνατον το κόμμα του να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ ή τους ΑΝΕΛ.
“Αυτοί κατέστρεψαν κι εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε, να αναζωογονήσουμε, να αναστήσουμε. Η πολιτική που ακολουθούν είναι σε πλήρη αντίθεση με αυτό που πραγματικά χρειάζεται η κοινωνία. Γι’ αυτό το λόγο, αυτό το διαγράφουμε” τόνισε.

Αντίθετα, ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να συνεργαστεί “με προσωπικότητες, με φορείς ή με πολίτες που πιστεύουν στη δημιουργικότητα, στο ελληνικό πνεύμα, στην εντιμότητα, στην εξέλιξη και στη δουλειά”, αλλά αν και στόχος είναι η αυτοδυναμία, αν χρειαστεί θα αναζητηθούν συνεργασίες με δυνάμεις που κινούνται στο ευρωπαϊκό τόξο.
“Αν χρειαστεί κι αν υπάρχει ανάγκη να συνεργαστούμε με δυνάμεις που κινούνται στο ευρωπαϊκό τόξο, ναι, θα το αναζητήσουμε. Ωστόσο, αυτό δεν μας αποπροσανατολίσει από το στόχο μας. Ο στόχος μας είναι μια ισχυρή και αυτοδύναμη εντολή με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που δεν θα στηρίζεται σε 3 ή 5 βουλευτές συνεργαζόμενους ή προερχόμενους από ένα άλλο κόμμα. Θέλουμε μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θέλουμε μια ισχυρή εντολή από το λαό. Και «ναι» στη συνεργασία, με οποιοδήποτε φορέα πιστεύει στο πρόγραμμα που έχει εξαρχής δημοσιοποιήσει η παράταξή μας, χωρίς ίχνος υπερβολής και φυσικά ουτοπίας”.

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις και οι απαντήσεις στο naxostimes.gr του Λευτέρη Αυγενάκη

“Στη Νάξο νιώθω σαν το σπίτι μου…”

Στη Νάξο νιώθω σαν το σπίτι μου και κυριολεκτώ… και συν τοις άλλοις είναι ένας τόπος ευλογημένος και έχει όλα τα καλά του θεού, απλώς χρειάζεται μια σοβαρή υποστήριξη από την αυριανή κυβέρνηση. Για τα προβλήματα του νησιού μίλησα νωρίτερα με εκπροσώπους των φορέων της Νάξου είχα τη δυνατότητα να καταγράψω μια σειρά ζητημάτων, τα οποία δεν μας ήταν άγνωστα ως Νέα Δημοκρατία και για μας πολλά από αυτά περιλαμβάνονται στο αυριανό πρόγραμμα μας ως κυβέρνηση.

“Εξαπάτησαν τους νησιώτες”

Οι Κυκλαδίτες δεν θα πρέπει να νιώθουν ότι έχουν έναν που τους κυνηγά… και γι αυτό φταίει το κράτος. Να νιώθουν δηλαδή σχεδόν συνέταιροι με την ίδια την κυβέρνηση που τους έχει γονατίσει, τους έχει υπερφορολογήσει και κυρίως τους έχει εξαπατήσει. Δεν είναι άγνωστα όλα αυτά που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια με αυτήν την κυβέρνηση της διαπλοκής, της κυβερνήσεις που έχει στο DNA της το ψέμα και την εξαπάτηση. Και το λέω καθαρά και το τονίζω και εξηγούμαι… Εξαπάτησαν τους νησιώτες όταν έλεγαν ότι θα στηρίξουν την νησιωτικότητα και όταν έλεγαν ότι πρέπει να μειωθούν ακόμα περισσότερο οι φόροι και την ίδια στιγμή, αυτοί που έχτισαν επάνω στο ψέμα, ήρθαν να ψηφίσουν μέτρα βαρύτατα και να καταργήσουν την νησιωτικότητα και τους μειωμένους συντελεστές του Φ.Π.Α.

“Αν αυτό δεν είναι απάτη τι είναι αλήθεια;”

Να θυμίσουμε ότι στη Ν.Δ. είχαμε πάρα πολλές φορές δεχτεί την πρόταση για προσπάθεια υποβολής της κατάργησης αυτής της ιδιαιτερότητας κι όμως πάντα αντιστεκόμασταν, γιατί ξέραμε τι σημαίνει νησιωτικότητα. Σήμερα όμως αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ήταν έτοιμοι να δώσουν ακόμα και την ψυχή τους για να προστατεύσουν τη νησιωτικότητα και όλα αυτά τα προτερήματα που είχε δημιουργήσει σωστά ο νομοθέτης τα προηγούμενα χρόνια και το αποτέλεσμα ήταν να αυξήσουν το ΦΠΑ από το 6,5{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} στην διαμονή στο 13{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d}, το Φ.Π.Α. στην εστίαση από το 13{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} που ήταν στο 24{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d}, το Φ.Π.Α. στις μεταφορές από το 13 στο 24{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d}, το συντελεστή επιχειρήσεων από το 26 στο 29{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} και το φόρο διαμονής στα ξενοδοχεία. Και βέβαια κατήργησε όλους τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α. σε όλα τα νησιά. Αν αυτό δεν είναι απάτη τι είναι αλήθεια;

Και έχουν το πρόσωπο να κυκλοφορούν στους δρόμους και στα νησιά των Κυκλάδων και να λένε «είδατε τι καλά που τα κάναμε και η ανάπτυξη έχει έρθει;». Νομίζω ότι πλέον ούτε τους εαυτούς τους δεν πείθουν…

“Ήρθε η ώρα να αποχωρήσουν”

Γι’ αυτό το λόγο θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσουν Κι αν είναι να κάνουν ένα καλό, είναι να σταματήσουν να καταστρέφουν την Ελλάδα. Καλό στην Ελλάδα δεν μπορούν να κάνουν… ας μην την καταστρέψουν άλλο, μέχρι να αλλάξει κυβέρνηση και να αναλάβει η επόμενη, μια ισχυρή κυβέρνηση με έναν έτοιμο, μεθοδικό, εργατικό, μεταρρυθμιστή πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με μια κοινοβουλευτική ομάδα αποφασισμένη να δουλέψει συστηματικά και προσανατολισμένα, αλλά και μια κοινωνία που έχει μπουχτίσει από την απαξίωση και την παρακμή και έχει αποφασίσει να ακούσει αλήθειες, να στηρίξει τη σοβαρότητα, το ρεαλισμό και την εντιμότητα. Δηλαδή να στηρίξει το μέτωπο που κτίζει δύο χρόνια τώρα συστηματικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλα τα στελέχη της παράταξης μας, απ’ άκρη σ’ άκρη σ’ όλη την Ελλάδα.

“Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει”

Δε θα σταματήσουμε να δουλεύουμε γιατί πιστεύουμε βαθύτατα μέσα μας ότι η Ελλάδα έχει δύναμη, έχει αξίες, πηγή αισιοδοξίας και ενέργειας, πως πρέπει να βρεθούν οι συνθήκες να βγει και να αναδειχθεί. Να δημιουργηθούν τέτοιες συνθήκες ώστε να επιστρέψουν μερικές χιλιάδες ανθρώπων που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό. Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, μπορούμε να τα καταφέρουμε και είμαστε έτοιμοι να τα καταφέρουμε. Έχουμε πλαίσιο, έχουμε δέσμευση, έχουμε πρόγραμμα το οποίο θυμίζω ψηφίστηκε και επικυρώθηκε μέσα από το συνέδριο μας το Δεκέμβρη κι αυτό αποτελεί το κυβερνητικό πλαίσιο που θα ακολουθήσει ο επόμενος πρωθυπουργός κι εμείς είμαστε έτοιμοι να ενώσουμε τον ελληνικό λαό. Δεν επιτρέπουμε και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανένα να επενδύει στο διχασμό για να επικρατήσει ή για να παραμείνει μερικές ημέρες ακόμα στην καρέκλα της εξουσίας. Αναφέρομαι στον κ. Τσίπρα, αναφέρομαι στον κ. Καμμένο αναφέρομαι στο ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ. Και ειδικά σήμερα με αυτή τη συγκλονιστική παρουσία των Ελλήνων στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και πολλών χιλιάδων ακόμα που δεν κατάφεραν να είναι… πολίτες που δεν εγκρίνουν τον κυβερνητικό χειρισμό. Εμείς λέμε μέχρι εδώ. Αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει τον κύκλο της, έχει καταστρέψει πολλούς και για μεγάλο διάστημα. Δεν θα της επιτρέψουμε να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο και θα κάνουμε τα πάντα ώστε η Ελλάδα, να ξαναβρεί το βηματισμό της.

Το 2018 θα είναι έτος εκλογών – “Συναγερμός” στη Ν.Δ.

Το 2018 θα είναι έτος εκλογών και ο πρόεδρος του κόμματος μας έχει κηρύξει το κόμμα σε συναγερμό. Όλοι βρισκόμαστε σε μια διαρκή κίνηση και πολύ περισσότερο ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ. ο οποίος με συστηματικό ρυθμό περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα, εντείνει το πρόγραμμα συναντήσεων και συσκέψεων με φορείς και γενικότερα εφαρμόζει το πολύ σωστό για τους περισσότερους, δηλαδή ότι μια καλή, αποτελεσματική και χρήσιμη κυβέρνηση, στήνεται όσο είναι στην αντιπολίτευση.
Αξιοποιούμε λοιπόν στο μέγιστο βαθμό τον χρόνο παραμονής μας στην αντιπολίτευση προετοιμαζόμενοι για την επόμενη ημέρα. Ετοιμάζουμε το πρόγραμμα μας, το περιφερειακό και αναπτυξιακό πρόγραμμα, έτσι ώστε να είναι πιο επικεντρωμένο στις περιφέρειες και στα τοπικά ζητήματα. Έχουμε ήδη επισημοποιήσει το πλαίσιο που θα ακολουθήσουμε σε θέματα παιδείας, δικαιοσύνης, οικονομικά και φορολογικά και προχωράμε σε μια πιο εξειδικευμένη εκπόνηση προγράμματος για να είμαστε ακόμα περισσότερο έτοιμοι. Ενισχύουμε και ανανεώνουμε τα ψηφοδέλτια μας σε όλη την επικράτεια και φυσικά, ισχυροποιούμε το ρόλο των μελών μας και των οργανώσεων μας σε όλη τη χώρα. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε δουλειά, γι αυτό ανοίγουμε τις αγκάλες μας και δεχόμαστε πολλούς, που είτε είχαν απομακρυνθεί από την παράταξη απογοητευμένοι ή θυμωμένοι -δικαίως και αδίκως- ή και πολίτες που έρχονται κοντά στη Νέα Δημοκρατία και στο βηματισμό που δημιουργεί και ακολουθεί ο πρόεδρος μας. Έρχονται κοντά μας και πολίτες που ποτέ δεν είχαν σχέση με τη Νέα Δημοκρατία και τώρα καταλαβαίνουν ότι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να φέρει ανάσταση σ’ αυτή τη χώρα είναι η Ν.Δ.

Η παράταξή μας έχει ταυτιστεί τόσα χρόνια με το σωστό και το χρήσιμο. Είναι βέβαια και πολλοί Έλληνες πολίτες που δεν θα ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία, γιατί ίσως ποτέ δεν το είχαν κάνει πριν, αλλά στο βάθος της ψυχής τους πιστεύουν ότι αν είναι να περιμένουν από ένα κόμμα, από μια πολιτική δύναμη, ένα καλό, αυτή είναι η παράταξη της Ν.Δ. Εμείς δεν θα τους διαψεύσουμε.

Μετεκλογικές συνεργασίες…

Με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μας είναι εξαιρετικά δύσκολο –αδύνατον- να συνεργαστούμε, διότι αυτοί κατέστρεψαν κι εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε, να αναζωογονήσουμε, να αναστήσουμε. Η πολιτική που ακολουθούν είναι σε πλήρη αντίθεση με αυτό που πραγματικά χρειάζεται η κοινωνία. Γι’ αυτό το λόγο, αυτό το διαγράφουμε.

Αυτό που σήμερα μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεργαστούμε με προσωπικότητες, με φορείς, με πολίτες που πιστεύουν στη δημιουργικότητα, στο ελληνικό πνεύμα, στην εντιμότητα, στην εξέλιξη, που πιστεύουν στη δουλειά, που θέλουν να δουν μια αξιοπρέπεια να αναπτύσσεται σε όλα τα επίπεδα και κυρίως να κυριαρχεί ο ρεαλισμός και η εντιμότητα στο πολιτικό σύστημα της χώρας.
Συνάμα όμως αν χρειαστεί κι αν υπάρχει ανάγκη να συνεργαστούμε με δυνάμεις που κινούνται στο ευρωπαϊκό τόξο, ναι, θα το αναζητήσουμε. Ωστόσο, αυτό δεν μας αποπροσανατολίσει από το στόχο μας. Ο στόχος μας είναι μια ισχυρή και αυτοδύναμη εντολή με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που δεν θα στηρίζεται σε 3 ή 5 βουλευτές συνεργαζόμενοι ή προερχόμενοι από ένα άλλο κόμμα. Θέλουμε μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θέλουμε μια ισχυρή εντολή από το λαό. Και «ναι» συνεργασία, με οποιοδήποτε φορέα πιστεύει στο πρόγραμμα που έχει εξαρχής δημοσιοποιήσει η παράταξή μας, χωρίς ίχνος υπερβολής και φυσικά ουτοπίας.
Είμαστε έντιμοι απέναντι στους πολίτες, ρεαλιστές αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε ότι είναι χρήσιμο για τον ελληνικό λαό για να επανέλθει η κανονικότητα σε όλη την Ελλάδα και να επανέλθει το χαμόγελο στα πρόσωπα των πολιτών.

{youtube}ysnkVuUMIOA{/youtube}

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*