Νίκος Συρμαλένιος: «Μονόδρομος η δημιουργία παραρτημάτων του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών στις Κυκλάδες»

syrmalenios nikos boyli
admin
09/02/2018 15:35
 
 
 

Ως «ένα σημαντικό βήμα ανάδειξης και προστασίας της βιοποικιλότητας της χώρας, η οποία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα για τον αναπτυξιακό στρατηγικό σχεδιασμό» χαρακτήρισε ο Νίκος Συρμαλένιος το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

Στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι όλα τα νομοσχέδια που ήρθαν προς ψήφιση κατά το προηγούμενο διάστημα (όπως και το συγκεκριμένο), «εντάσσονται και υπηρετούν ένα νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο για τη μεταμνημονιακή πορεία της χώρας, για μια δίκαιη κοινωνικά και οικολογικά βιώσιμη ανάπτυξη».
Σχετικά με το νομοσχέδιο για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών ανέφερε ότι αναδιοργανώνει και διευρύνει τον χάρτη των προστατευόμενων περιοχών σε χερσαίες και θαλάσσιες περιοχές, ενώ συμβάλλει και στον αναπτυξιακό προσανατολισμό τους. Χαιρέτισε ως «πολύ θετική απόφαση» τη σύσταση ως νέου φορέα του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών στις Κυκλάδες (με αντικείμενο διαχείρισης 36 περιοχές), ωστόσο – όπως τόνισε – η δημιουργία παραρτημάτων στις Κυκλάδες είναι μονόδρομος, λόγω του εύρους και της ποικιλότητας τους.
Μάλιστα, επανέλαβε ότι η (προσωρινή) έδρα του Φορέα θα πρέπει να είναι στη Μήλο και όχι στη Σύρο. «Η ευρύτερη περιοχή της Μήλου, αλλά και της περιφερειακής ενότητας των νησιών της Μήλου, με τις δέκα προστατευόμενες περιοχές, θα έπρεπε να κατέχει – προσωρινά έστω – την έδρα, διότι, ούτως ή άλλως, με τη δημιουργία των παραρτημάτων θα καταστεί αναγκαιότητα να υπάρξουν ουσιαστικά και τέσσερις έδρες. Κι αυτό δεν το λέω για να γίνω αρεστός σε κάποιους συντοπίτες μου, αλλά γιατί το επιτάσσει η νησιωτικότητα, το διάσπαρτο των νησιωτικών συμπλεγμάτων και ιδιαίτερα των Κυκλάδων» υποστήριξε ο κ. Συρμαλένιος.

Δείτε την ομιλία του Νίκου Συρμαλένιου

 

{youtube}NMBWU2AhKs0{/youtube}

(Visited 11 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*