Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Τήνου για τροπολογία ΠΙΙΕΤ: «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!»

panagia tinos
admin
27/02/2018 11:27
 
 
 

Ανακοίνωση για την επαναφορά του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελίστριας Τήνου (ΠΙΙΕΤ) στο νομικό καθεστώς που ίσχυε πριν το 2014 εξέδωσε η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ του νησιού, η οποία κάνει λόγο για την ικανοποίηση ενός σημαντικού αιτήματος της τοπικής κοινωνίας.

«Με την τροπολογία που ψηφίστηκε χθες, επανέρχεται το αυτοδιοίκητο, η αυτοτέλεια, ο λαϊκός χαρακτήρας του Ιδρύματος και οι σκοποί του, στο πνεύμα των δωρητών του» αναφέρει η ανακοίνωση, το πλήρες περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:
Με σοβαρή, συστηματική δουλειά, μακριά από κραυγές και έντονους τόνους, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τα μέλη της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Τήνου υποστήριξαν και, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, το Ποτάμι, τον Δήμο Τήνου και τοπικούς φορείς, προετοίμασαν και πέτυχαν την ικανοποίηση ενός σημαντικού αιτήματος της τηνιακής κοινωνίας και όχι μόνο.
Την επαναφορά του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελίστριας Τήνου (ΠΙΙΕΤ) στο νομικό καθεστώς που ίσχυε πριν τις αιφνιδιαστικές αλλαγές του 2014, όταν με την εν κρυπτώ τότε τροπολογία, ερήμην της κοινωνίας, ανατράπηκε η θεσμική του υπόσταση και το ίδρυμα, το οποίο από το 1825 και για περίπου 200 χρόνια, βρισκόταν υπό την εποπτεία του κράτους, με διοίκηση λαϊκών Τηνίων πολιτών, μετατράπηκε σε αμιγώς εκκλησιαστικό.
Με την τροπολογία που ψηφίστηκε χθες, επανέρχεται το αυτοδιοίκητο, η αυτοτέλεια, ο λαϊκός χαρακτήρας του Ιδρύματος και οι σκοποί του, στο πνεύμα των δωρητών του, όπως προσδιορίστηκαν και όπως λειτουργούσε από το 1823.
Συνεχίζουμε, σε χαμηλούς τόνους, με στόχο να είμαστε αποτελεσματικοί και συνεπείς. Το ΠΙΙΕΤ ήταν ένα μόνο από τα θέματα της Τήνου και των Κυκλάδων.

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*