Στη νέα Συντονιστική Γραμματεία των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» Κώστας Βερνίκος και Μιχάλης Χάλαρης

Άκης Αξαόπουλος
25/05/2018 13:37
 
 
 

Την Τρίτη 22 Μαΐου συνεδρίασε η νέο-εκλεγείσα Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζήτησαν για την πολιτική συγκυρία, τις εξελίξεις στη συγκρότηση και λειτουργία του «Κινήματος Αλλαγής», τον προγραμματισμό δράσης – παρεμβάσεις – οργάνωση – ισχυροποίηση των “Κινήσεων Πολιτών” και εξελέγη η νέα Συντονιστική Γραμματεία.

Η σύνθεση της είναι η ακόλουθη:

Οι «Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν ότι “θα συνεχίσουν να εργάζονται με συνέπεια για την ενίσχυση του «Κινήματος Αλλαγής», προκειμένου να καταστεί η πρωταγωνιστική δύναμη στην Ελληνική πολιτική σκηνή και να προωθήσει τη στρατηγική της εθνικής συνεννόησης. Η συνέχιση της προσπάθειας για την ενότητα, την προγραμματική ανανέωση και την οργανωτική συγκρότηση του χώρου, μέχρι να αποκτήσει ένα κανονικό, αξιόπιστο, ενιαίο, πολυτασικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα ευρωπαϊκού τύπου, διαμορφώνει το πεδίο δράσης και των «Κινήσεων Πολιτών» στο επόμενο διάστημα και το έδαφος προσέλκυσης και πολλών άλλων ενεργών πολιτών στις λειτουργίες των «Κινήσεων».

Το επόμενο διάστημα αξιοποιώντας στο έπακρο τις θέσεις ευθύνης που τους ανατίθενται από το «Κίνημα Αλλαγής», παρά τις οποιεσδήποτε επιφυλάξεις τους για τις διαδικασίες που ακολουθούνται, θα συμβάλουν τα μέγιστα στην επιτυχή ολοκλήρωση της οργανωτικής συγκρότησης σε τοπικό, νομαρχιακό και περιφερειακό επίπεδο του «Κινήματος Αλλαγής». Επίσης θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση, μαζί με άλλους, με κριτικό και θετικό τρόπο και όχι με στείρα εσωκομματική αντιπολίτευση, στην ιδεολογική και προγραμματική πλατφόρμα της σύγχρονης ανανεωτικής και μεταρρυθμιστικής σοσιαλδημοκρατίας, για να προσελκύσουν όσους αναζητούν την πολιτική αυτονομία και καινοτομία εντός και εκτός «Κινήματος Αλλαγής».

Τέλος όπως αναφ’ερουν, προχωρούν στην οργάνωση της επικοινωνίας και προβολής των «Κινήσεων», με δημόσια διατύπωση απόψεων στα ζητήματα επικαιρότητας, προώθηση των θέσεων στα όργανα και τις επιτροπές του Κινήματος Αλλαγής και οργάνωση δημόσιων εκδηλώσεων προγραμματικού πολιτικού χαρακτήρα σε συνεργασία, όπου είναι δυνατόν, με άλλες δυνάμεις και φορείς.

 

(Visited 49 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.