Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από τη Σύρο: «Ο Αλέξης Τσίπρας καλλιεργεί συστηματικά τον διχασμό»

Άκης Αξαόπουλος
03/06/2018 22:25
 
 
 

Τη Σύρο επισκέφθηκε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στο πλαίσιο συμμετοχής του στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΝΟΔΕ Κυκλάδων μετά τη διεξαγωγή των πρόσφατων εσωκομματικών εκλογών.

Ο πρώην υπουργός, τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής και βουλευτής Β’ Αθηνών, μετά την άφιξη του στο νησί, μετέβη (κατόπιν δικής του επιθυμίας) στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, όπου συναντήθηκε με τον διοικητή, τον αναπληρωτή διευθυντή, εκπροσώπους των σπουδαστών και λιμενικούς, με τους οποίους συζήτησε εκπαιδευτικά θέματα, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολή, όπως την σοβαρή έλλειψη μόνιμων καθηγητών και σύγχρονου εξοπλισμού. Σημειώνεται ότι επί υπουργίας του κ. Βαρβιτσιώτη (το 2014) είχε πραγματοποιηθεί η επισκευή και συντήρηση των κτιρίων της ΑΕΝ/Σύρου με χορηγία της Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών.

Στη συνέχεια, είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό στο δημαρχιακό μέγαρο, ενώ ακολούθησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Οι επαφές του κ. Βαρβιτσιώτη – τον συνόδευαν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κυκλάδων κ. Καφτηράνης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Τ.Ο. της ΝΔ κ. Μπαρμπούνης, οι πολιτευτές Κυκλάδων του κόμμστος κ.κ. Βακόνδιος, Μονογιού και Μπαϊμπά και στελέχη της ΝΔ – ολοκληρώθηκαν με την επίσκεψη του στο Επιμελητήριο Κυκλάδων και τη συζήτηση του με τον πρόεδρο και στελέχη του φορέα.

«Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής»
«Ισχυρή πολιτική δύναμη» που συγκεντρώνει «ισχυρότατο πλειοψηφικό ρεύμα» χαρακτήρισε τη ΝΔ ο κ. Βαρβιτσιώτης, ασκώντας έντονη κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας, καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.
Τόνισε ότι κορωνίδα των πολιτικών που θα εφαρμόσει το κόμμα του, όταν έρθει ξανά στην εξουσία, θα είναι η νησιωτικότητα και πρόσθεσε ότι η ΝΔ είναι αποφασισμένη για δομικές αλλαγές στην οικονομία, προκειμένου να «εκτιναχθεί» το – «σκουριασμένο» από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ – «ελατήριο» της ανάπτυξης. Αναφέρθηκε, επίσης, στους πέντε άξονες (ακτοπλοϊκή σύνδεση, ενεργειακή επάρκεια, ιατροφαρμακευτική κάλυψη, εκπαιδευτική πληρότητα και διοικητική αυτοτέλεια) στους οποίους θα στηριχθεί η κυβερνητική πολιτική της ΝΔ για την ανάπτυξη των νησιών, «τους πυλώνες ανάπτυξης, πληθυσμιακής αύξησης και εθνικής κυριαρχίας», σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη.
«Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής. Οι Έλληνες έχουν χορτάσει από λόγια, κουράστηκαν από τις αντεγκλήσεις» υποστήριξε ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι «ο Αλέξης Τσίπρας καλλιεργεί συστηματικά τον διχασμό και δεν προσθέτει τίποτα καινούριο στην πολιτική».

«Επίθεση» σε Κουρουμπλή
Με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου, ο γαλάζιος βουλευτής δεν παρέλειψε να εξαπολύσει τα βέλη του και προς τον σημερινό υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων, για «ατελέσφορες και περίεργες παρεμβάσεις» στο θέμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Όπως είπε, θα πρέπει να σταματήσει την εξυπηρέτηση συμφερόντων εις βάρος των νησιωτών, ενώ ταυτόχρονα οφείλει να απολογηθεί και για τις κατηγορίες που του προσάπτονται.
Όσον αφορά στο μεταφορικό ισοδύναμο, ο κ. Βαρβιτσιώτης εξέφρασε την άποψη ότι η μέλημα της κυβέρνησης είναι «να το πουλήσει επικοινωνιακά», ενώ στην πραγματικότητα είναι «πουρμπουάρ» προς συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες που όμως δεν αντισταθμίζει την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.
«Το κίνητρο τους για την καρέκλα είναι ισχυρότερο από το κίνητρο για πολιτική αξιοπρέπεια και συνέπεια. Είναι “κολλημένοι” μέχρι τέλους στην εξουσία και το μόνο που τους απασχολεί είναι η διατήρηση τους σε αυτή» κατέληξε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

(Visited 117 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*