Νίκος Συρμαλένιος: «Η Κυβέρνηση εφαρμόζει σταδιακά μία ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική»

 
 
 

Το θέμα του ΦΠΑ των νησιών, το μεταφορικό ισοδύναμο και η άσκηση νησιωτικών πολιτικών ήταν τα ζητήματα στα οποία αναφέρθηκε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση νομοσχεδίου σχετικά με την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ στα 5 νησιά που φέρουν το βάρος της προσφυγικής κρίσης.

Αφού εξέφρασε την άποψη ότι ο ΦΠΑ έχει γίνει αντικείμενο «πολύ μεγάλης σπέκουλας» από πλευράς Αντιπολίτευσης και ειδικότερα από την ΝΔ, ο κ. Συρμαλένιος απάντησε στον βουλευτή της «γαλάζιας παράταξης» Χαράλαμπο Αθανασίου, αντικρούοντας την άποψη του τελευταίου ότι στο mail Χαρδούβελη δεν υπήρχε το ζήτημα της αύξησης των μειωμένων συντελεστών. Στη συνέχεια, ο βουλευτής Κυκλάδων πρότεινε την διεκδίκηση, από πλευράς κυβέρνησης, νέων μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για ολόκληρη τη νησιωτική Ελλάδα (νησιά Αιγαίου, Ιουνίου, Σποράδων, Σαρωνικού κ.λπ.) σε εναρμόνιση και εξίσωση των συνθηκών που υπάρχουν στην χώρα μας με τις άλλες νησιωτικές περιοχές της Ευρώπης.
Όσον αφορά στο μεταφορικό ισοδύναμο, ο κ. Συρμαλένιος το χαρακτήρισε «εμβληματική μεταρρύθμιση, η οποία όσο περνάει ο καιρός γίνεται κτήμα από τους νησιώτες», ενώ ανακοίνωσε ότι η πιλοτική εφαρμογή του στα καύσιμα θα γίνει σε περισσότερα από πενήντα νησιά. Ωστόσο – όπως ανέφερε – παραμένει ζητούμενο η διάδοση της εφαρμογής του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου σε όλους τους νησιώτες, καθώς, ακόμα και τώρα, «ούτε η πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης βοηθάει», ενώ «ακόμα και πρακτορεία ταξιδίων αποκρύπτουν την ύπαρξη του».
«Η Κυβέρνηση εφαρμόζει σταδιακά μία ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική» κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Συρμαλένιος, προκαλώντας ταυτόχρονα τους συναδέλφους του σε μια γενικευμένη συζήτηση και σε επίπεδο Βουλής, ούτως ώστε να υπάρξει σύγκριση μεταξύ της πολιτικής που άσκησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και των πολιτικών που άσκησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 μέχρι σήμερα.

Το βίντεο της ομιλίας του Νίκου Συρμαλένιου

{youtube}sAbAhf_r8ao{/youtube}

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*