Την κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων προτείνει ο Νίκος Συρμαλένιος (video)

 
 
 

Την προσωπική του άποψη περί κατάργησης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων διατύπωσε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.

Αφού επισήμανε ότι «η Συνταγματική Αναθεώρηση αποτελεί μια αναγκαία τομή στο πολιτικό σύστημα της χώρας», ο κ. Συρμαλένιος πρόσθεσε ότι ανοίγει ο δρόμος για αναγκαιότητα ύπαρξης ή όχι των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, οι οποίες – όπως υποστήριξε – ως το ενδιάμεσο επίπεδο μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κράτους, καθιστούν «δυσλειτουργικό και αναποτελεσματικό το σύστημα διεκπεραίωσης των τοπικών υποθέσεων».
Για τον λόγο αυτό, συνέχισε ο βουλευτής, θα πρέπει να καταργηθούν και οι αρμοδιότητές τους να επιμεριστούν είτε σε υπουργεία (σε επίπεδο περιφερειακών υπηρεσιών), είτε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού. «Είναι προφανές ότι η μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων θα πάει παρέα με τη μεταβίβαση των θέσεων εργασίας εκεί που θα πάνε οι αντίστοιχες αρμοδιότητες» συμπλήρωσε ο κ. Συρμαλένιος.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας του Νίκου Συρμαλένιου

{youtube}UD9iNpKBLOA{/youtube}

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*