Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πάρου-Αντιπάρου: «Τα προβλήματα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης δεν αντιμετωπίζονται με επικοινωνιακές συμπεριφορές»

Newsroom
20/01/2020 12:18
 
 
 

 

Για επικοινωνιακή εκμετάλλευση των σοβαρών (και χρονιζόντων) θεμάτων που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Πάρου και – κατ’ επέκταση – η παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε Πάρο και Αντίπαρο κατηγορεί τον Δήμαρχο και παράγοντες της ΝΔ η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πάρου-Αντιπάρου.

Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, υποστηρίζει ότι η κάλυψη οργανικών θέσεων στο Κέντρο Υγείας υπήρξε αποτέλεσμα τόσο των κινητοποιήσεων των πολιτών, όσο και της προσπάθειας που καταβλήθηκε από πολλούς άλλους «εντός και εκτός Κέντρου Υγείας», ενώ υπενθυμίζει «ανοιχτά μέτωπα» όπως η παύση της λειτουργίας του ακτινολογικού τμήματος από τον περασμένο Νοέμβριο, η επικείμενη λήξη της σύμβασης του ορθοπεδικού, η κενή οργανική θέση του γυναικολόγου και η σοβαρή επισκευή που πρέπει να γίνει στο κτίριο του Κ.Υ.

Έτσι, η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πάρου – Αντιπάρου καλεί τη δημοτική αρχή να συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα την κατάσταση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και την διαμόρφωση ρεαλιστικών και υλοποιήσιμων προτάσεων, με πρώτο στόχο τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών από το Κέντρο Υγείας Πάρου.

Το δελτίο Τύπου με τίτλο «Τα προβλήματα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε Πάρο και Αντίπαρο δεν αντιμετωπίζονται με επικοινωνιακές συμπεριφορές» έχει ως εξής:
Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς της Πάρου και την άφιξη καρδιολόγου στο Κέντρο Υγείας του νησιού, παράγοντες της Ν.Δ. με πρώτο το Δήμαρχο, επιχειρούν να σερβίρουν στην κοινωνία της Πάρου το ξαναζεσταμένο φαγητό της δημιουργίας νοσοκομείου πανηγυρίζοντας ταυτόχρονα για την κάλυψη της οργανικής θέσης του καρδιολόγου με μόνιμο γιατρό.

Υπενθυμίζουμε σε όσους για λόγους επικοινωνίας και μόνο εκμεταλλεύονται πολιτικά καταστάσεις, που αφορούν τη δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη σε Πάρο και Αντίπαρο, τα ακόλουθα:
Οι πρωτοφανείς κινητοποιήσεις του παριανού λαού, πριν από λίγα χρόνια, για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του Κέντρου Υγείας Πάρου σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μπορεί να είχαν περιορισμένα αποτελέσματα, εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής της Ν.Δ., όμως κράτησαν όρθιο το Κέντρο Υγείας.

Οι γιατροί που κάλυψαν στη συνέχεια οργανικές θέσεις ή που διορίζονται ακόμα και σήμερα, όπως είναι η περίπτωση της καρδιολόγου, ήταν αποτέλεσμα εκείνων των κινητοποιήσεων, αλλά και της επίπονης προσπάθειας πολλών εντός και εκτός Κέντρου Υγείας. Δεν μας ήρθαν ουρανοκατέβατοι και δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με φωτογραφίες και επισκέψεις που καλύπτουν μόνο επικοινωνιακές ανάγκες του Δημάρχου και άλλων, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα την κατάσταση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στα νησιά μας, ώστε να διαμορφωθούν προτάσεις ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες και στη συνέχεια να ξεκινήσει σοβαρή προσπάθεια με πρώτο στόχο τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών από το Κέντρο Υγείας Πάρου.

Να επισημάνουμε ότι από τον περασμένο Νοέμβριο και μέχρι σήμερα δεν λειτουργεί το ακτινολογικό, η σύμβαση του ορθοπεδικού λήγει και θα χρειαστεί ανανέωση, η οργανική θέση του γυναικολόγου παραμένει κενή και πάει λέγοντας.

Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το κτίριο που στεγάζει το Κέντρο Υγείας, λόγω παλαιότητας απαιτεί σοβαρή επισκευή.

Αν η δημοτική αρχή αδιαφορήσει, τότε ας αναλάβει η δημοτική αντιπολίτευση την προσπάθεια αυτή, που αφορά στην προστασία της υγείας όλων μας και εάν χρειαστεί, ας οργανώσει κινητοποιήσεις, που άλλωστε αυτές είναι που φέρνουν αποτελέσματα και όχι οι φωτογραφίσεις με υπουργούς και οι ανέξοδες δηλώσεις.

(Visited 30 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.