ΚΙΝΑΛ Σύρου: Μεταφορικό ισοδύναμο στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια

ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στις Κυκλάδες
Άκης Αξαόπουλος
21/01/2020 23:37
 
 
 

 

Τους τελευταίους δύο μήνες δεν έχουν καταβληθεί τα χρήματα που δικαιούνται οι νησιώτες ως επιστροφή από το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τις μετακινήσεις τους. Η συγκεκριμένη μη καταβολή αφορά τα εισιτήρια ταξιδιών που διεξήχθησαν από τις 08 Οκτωβρίου 2019 μέχρι και τις 08 Δεκεμβρίου 2019.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού μας, να δώσουν απαντήσεις για τη μη πληρωμή του αντισταθμίσματος στους νησιώτες συμπολίτες μας.

Αν η αιτία είναι γραφειοκρατική και απαιτείται έγκριση από τη Γενική Γραμματεία του αρμόδιου Υπουργείου, όπως φημολογείται, για ποιο λόγο δε δίνεται λύση; Το μόνο που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση από τους αρμόδιους, εκτός κι αν αυτή δεν υφίσταται και η κυβέρνηση έχει δεύτερες σκέψεις για την εφαρμογή του μέτρου.

Επιπλέον, περιμένουμε από τον αρμόδιο Υπουργό Κο Πλακιωτάκη, να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Το εν λόγω μέτρο θεσμοθετήθηκε ως ένα μικρό αντιστάθμισμα στην κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ για τα νησιά, η οποία νομοθετήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πριν 4 χρόνια.

Είναι αδιανόητο, οι κάτοικοι των νησιών μας να συνεχίζουν να επωμίζονται τον αυξημένο ΦΠΑ, ακόμη και στα είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και τις πρόσφατες αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και την ίδια στιγμή το κράτος να μην τους ανταποδίδει έγκαιρα αυτή τη μικρή έστω ελάφρυνση.

Ζητάμε την άμεση επίλυση του ζητήματος, αναμένοντας από τους αρμόδιους τη στήριξη, τη συνέχιση και τη διεύρυνση του Μεταφορικού Ισοδύναμου στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια.

Για την Τ.Ο. του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Σύρου

Η Συντονιστική Επιτροπή

(Visited 178 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*