Κ. Μονογυιού: Μαζί ένα χρόνο με την πιο επιτυχημένη Κυβέρνηση στην Ελλάδα

Άκης Αξαόπουλος
18/07/2020 13:23
 
 
 

 

7 Ιουλίου 2019 – 7 Ιουλίου 2020, μία χρονιά ορόσημο για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Η έξοδος της χώρας μας πολιτικά από τη δεκαετή κρίση, οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις και το οριστικό τέλος της Ελλάδας των μνημονίων, έθεσαν σταθερές βάσεις για τον δρόμο της ανάπτυξης.

Η Αναθεώρηση του Συντάγματος εδραίωσε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος δικαίου. Η κρίση που ζήσαμε στα σύνορα του Έβρου με τη προσπάθεια παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα μας και η αποτελεσματική αντιμετώπισή της επέφερε το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες ότι πλέον υπάρχει κράτος.

Η αποτελεσματική διαχείριση από τη Κυβέρνηση της υγειονομικής κρίσης που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού έσωσε χιλιάδες ανθρώπινες ζωές και αναβάθμισε την εικόνα της Ελλάδας ως την πιο ασφαλή χώρα στην Ευρώπη. Ο νέος εκλογικός νόμος συνδυάζει τη σταθερότητα με την αναλογικότητα.

Τα δημόσια σχολεία μας και οι πανεπιστημιακές σχολές αναβαθμίστηκαν ουσιαστικά και ποιοτικά με τα νομοσχέδια του Υπουργείου Παιδείας.

Πλέον, όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν και αισθάνονται ότι αυτή η χρονιά, παρά τα προβλήματα, είναι η χρονιά της πιο επιτυχημένης Κυβέρνησης στη χώρα μας, ορόσημο για όλους τους Έλληνες.

Στο πρώτο κιόλας έτος της Κοινοβουλευτικής μου θητείας έχω δραστηριοποιηθεί έντονα στην άσκηση των καθηκόντων μου.

Όσον αφορά τα μέσα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, έχω καταθέσει 54 αναφορές και 6 ερωτήσεις.Όλες οι Αναφορές προς το Προεδρείο της Βουλής και τα αρμόδια Υπουργεία είχαν σαν έναυσμα αιτήματα επιστολές και έγγραφα φορέων. Οι δε ερωτήσεις κυρίως εστίαζαν στην εφαρμογή και διασαφήνιση πολιτικών ειδικότερα στα νησιά μας.

Είμαι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής καθώς και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και της Εσωτερικής Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής.

Το τελευταίο έτος έκανα μια σειρά επεμβάσεων στις Επιτροπές αυτές, κυρίως όσον αφορά θέματα νησιωτικότητας (όπως π.χ η εφαρμογή των τεχνολογιών ‘έξυπνων πόλεων’ στα νησιά, ειδικότερα σε θέματα τελειατρικής και μάθησης από απόσταση), ή των ιδιαιτεροτήτων των σχολείων στο νησιωτικό περιβάλλον αλλά και τις ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση για όλους.

Επίσης, έχω ενεργή παρουσία σε Διεθνείς Οργανισμούς ως Πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικής Φιλίας με το Κουβέιτ όπου έχουν διεξαχθεί σημαντικές συνεδριάσεις, Αντιπρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικής Φιλίας με την Ταϊλάνδη και μέλος των Ομάδων Φιλίας με Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Σερβίας Ιρλανδίας,Σλοβενίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

(Visited 116 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*