«Βολές» Βρούτση στην κυβέρνηση για Ασφαλιστικό και περικοπές των συντάξεων

admin
30/11/2015 09:36
 
 
 

«Καταπέλτης» εναντίον της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό και τις περικοπές στις συντάξεις ήταν ο βουλευτής Κυκλάδων και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» και τη δημοσιογράφο Κέλλυ Κοντογεώργη.

Ο κ. Βρούτσης υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση, αφού «εξαπάτησε κατ’ εξακολούθηση τον ελληνικό λαό», έχει πλέον «αυτοπαγιδευτεί στα μεγάλα και ασύστολα ψέματα της και ψάχνει απεγνωσμένα διέξοδο».

Όσον αφορά στις «άδικες και αχρείαστες» – όπως τις ονόμασε – περικοπές των συντάξεων» που έχουν «βαφτιστεί ως μεταρρύθμιση», ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι «περιλαμβάνονται με ακρίβεια στον πρώτο αριστερό προϋπολογισμό ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σωρευτικά για τα έτη 2015-2016 θα αγγίξουν τα 2,166 δισ. ευρώ».

«Στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης Σαμαρά με την τρόικα για το ασφαλιστικό, τίποτα μα τίποτα από αυτά τα επώδυνα και σκληρά μετρά δεν είχε προταθεί ως αναγκαίο. Κάτι που επιβεβαιώνεται από τα οικονομικά μεγέθη και το email Χαρδούβελη. Στην πράξη οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι είναι αυτοί που καλούνται σήμερα να πληρώσουν το βαρύ λογαριασμό των Τσίπρα-Καμμένου. Το δημοσιονομικό κενό που δημιουργήθηκε από την ύφεση, τα ελλείμματα, τα capital controls, συμφώνησαν να τα καλύψουν με μειώσεις στις συντάξεις!» ανέφερε ο κ. Βρούτσης στη συνέντευξη του.

 

«Δεν χρειάζεται άλλη ασφαλιστική μεταρρύθμιση»

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, η Ελλάδα διαθέτει «ένα επαρκές και καλά δομημένο σε αρχιτεκτονική ασφαλιστικό σύστημα που είναι αποτέλεσμα μεγάλων θυσιών του ελληνικού λαού, σημαντικών διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων», γι’ αυτό και δεν χρειάζεται άλλη ασφαλιστική μεταρρύθμιση, όπως επικαλείται η κυβέρνηση.

Χαρακτήρισε «μια ακόμη προσχηματική και επικοινωνιακού χαρακτήρα» κίνηση την πρόταση της κυβέρνησης για τη σύσταση επιτροπής για το ασφαλιστικό και πρόσθεσε ότι ο θεσμός των πολιτικών αρχηγών χρησιμοποιήθηκε ως «σωσίβιο σωτηρίας» προκειμένου να κρύψει τις «μεγάλες ευθύνες» της κυβέρνησης «για τα αδιέξοδα στα οποία οδήγησε τον ελληνικό λαό και την ελληνική οικονομία».

«Η κυβέρνηση επιβάλλεται να «ανακεφαλαιοποιήσει» την αξιοπιστίας της, με μια ισχυρή δόση αυτοκριτικής, για το κακό και τα δεινά που έφερε στους Έλληνες φορολογούμενους, εργαζόμενους και συνταξιούχους. Απαιτείται αλλαγή πολιτικής. Και όσο δεν το αντιλαμβάνεται, κακό του κεφαλιού της. Στο μεταξύ, όμως, το τίμημα το πληρώνει ο ελληνικός λαός!» κατέληξε ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ.

Κατάθεση ερώτησης

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο κ. Βρούτσης και ο βουλευτής Λάρισας Χρήστος Κέλλας, κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τίτλο «Εισφορά 6{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} υπέρ υγειονομικής περίθαλψης».

Ειδικότερα, το κείμενο της ερώτησης που κατατέθηκε έχει ως εξής:

«Τον Ιούλιο του 2015, η Κυβέρνηση, με την παρ. 31 του άρθρου 1 του ν.4334/2015, προχώρησε για πρώτη φορά σε οριζόντιες περικοπές της τάξης του 6{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} στις επικουρικές συντάξεις 1.100.000 δικαιούχων. Τις συγκεκριμένες περικοπές μάλιστα τις ονόμασε “εισφορά υπέρ υγειονομικής περίθαλψης”, οι οποίες τίθενται απευθείας στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας και ειδικότερα στον ΕΟΠΥΥ.

Έχοντας λοιπόν διανύσει ήδη τέσσερις μήνες από την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου και την εφαρμογή των περικοπών, θα περίμενε κανείς να δει τα οικονομικά προβλήματα των νοσοκομείων και του χώρου της υγείας γενικότερα, να ομαλοποιούνται, αφού με έναν πρόχειρο υπολογισμό, μέχρι το τέλος του 2015, μόνον οι συνταξιούχοι με αυτές τις περικοπές, θα έχουν χάσει 78 εκατ. ευρώ συνολικά, ποσό που θα έπρεπε να βρίσκεται στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας.

Δυστυχώς όμως, η εικόνα που παρατηρούμε τόσο στα νοσοκομεία, όσο και στον χώρο της υγείας γενικότερα, είναι αποκαρδιωτική, με την απαξίωση και την εγκατάλειψη, να κυριαρχούν και τα οικονομικά προβλήματα, να έχουν διογκωθεί στον μέγιστο βαθμό.

Εύλογα λοιπόν γεννώνται ερωτήματα, για το πού βρίσκονται και κυρίως πού πηγαίνουν τα συγκεκριμένα χρήματα, μιας και είναι προφανές ότι στον χώρο της υγείας, δεν έχουν φτάσει.

Κατόπιν όλων αυτών ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι συναρμόδιοι Υπουργοί,

  1. Γιατί δεν μεταφέρθηκαν τα χρήματα στον ΕΟΠΥΥ όπως προβλέπεται από τον νόμο;
  2. Εάν δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς και υπάρχουν που βρίσκονται;
  3. Τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε τα χρήματα αυτά να μεταφέρονται στον ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με τον νόμο;
(Visited 14 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*