Νίκος Συρμαλένιος: «Ο προϋπολογισμός βάζει τις βάσεις για το ξεπέρασμα της κρίσης»

syrmalenios
admin
04/12/2015 09:55
 
 
 

Τις βάσεις για το ξεπέρασμα της ύφεσης και της κρίσης θέτει, σύμφωνα με τον βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Συρμαλένιο, ο προϋπολογισμός του 2016, παρόλο που «κινείται ασφυκτικά μέσα σε συγκεκριμένα όρια και πλαίσια» και δεν είναι αυτός που «οραματικά» ήθελε η κυβέρνηση, με κορμό την Αριστερά.

Όπως υποστήριξε ο κ. Συρμαλένιος στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ακολουθούν μια «αδιέξοδη και τυφλή τακτική», προκειμένου να αποδομήσουν την νέα εξουσία της Αριστεράς, η οποία θα αντικαταστήσει το κομματικό κράτος των προηγούμενων δεκαετιών με «ένα κράτος δικαιοσύνης, ένα κράτος ανάσας των πολιτών, ένα κράτος που θα εξυπηρετεί τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

«Αυτός ο προϋπολογισμός διαχειρίζεται μια φτωχή, μίζερη πραγματικότητα, εξ ου και ο κύριος στόχος του είναι η δημοσιονομική σταθερότητα και η κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά εμπεριέχει και στοιχεία αναπτυξιακά. Όμως, θα είναι και απόλυτα ρεαλιστικός […] Ο προϋπολογισμός του 2016 έχει, παρά τη διαχείριση ελάχιστων πόρων, σημειολογικό κοινωνικό πρόσημο» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Συρμαλένιος, ο οποίος κάλεσε όσους «ονειρεύονται οικουμενικές κυβερνήσεις, να το ξεχάσουν».

 

Τι περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός για τα νησιά του Αιγαίου

Σύμφωνα με τον βουλευτή Κυκλάδων, για τα νησιά του Αιγαίου ο προϋπολογισμός προβλέπει νέες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, νέα ασθενοφόρα από διαγωνισμό του ΕΚΑΒ (που ξεμπλοκάρει μετά από 7 χρόνια) και πρόσληψη 186 διασωστών. Επίσης, εμπεριέχει τη σύσταση του ενιαίου φορέα αεροδιακομιδών, υπό την αιγίδα της αεροπορίας.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ο κ. Συρμαλένιος, διασφαλίζονται τα κονδύλια της ενδοεπικοινωνίας από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Ναυτιλίας και αυξάνονται τα κονδύλια του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που θα κατευθυνθούν τόσο σε αυξημένες μισθολογικές ανάγκες και δαπάνες, όσο και στις απαιτήσεις και το έργο που επιτελεί το Λιμενικό στην πρώτη γραμμή υποδοχής του προσφυγικού ρεύματος.

 

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*