Ο Μιχάλης Χάλαρης για τον προϋπολογισμό του 2016: «Οδηγεί ξανά στην ύφεση και τα ελλείμματα»

admin
07/12/2015 10:15
 
 
 

Στην ύφεση και στον δρόμο των ελλειμμάτων οδηγεί την Ελλάδα ο προϋπολογισμός του 2016, σύμφωνα με τον Μιχάλη Χάλαρη, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία και μέλος της επιτροπής ανασυγκρότησης της Σοσιαλδημοκρατίας.

Ο κ. Χάλαρης υποστήριξε ότι οι «αριστερές» ιδεοληψίες οδηγούν σε περαιτέρω επιδείνωση την ελληνική οικονομία, γι’ αυτό και «οι υγιείς προοδευτικές δυνάμεις έχουν καθήκον να παρουσιάσουν στην κοινωνία του εναλλακτικού σχεδίου ανασυγκρότησης της Ελλάδας».

Η δήλωση του κ. Χάλαρη έχει ως εξής:

«O φετινός προϋπολογισμός για το 2016 εγκρίθηκε στη Βουλή από την κυβερνητική πλειοψηφία. Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να αποσιωπήσει τα πολλά και αχρείαστα μέτρα (πάνω από 5 δισ.) με τα οποία θα επιβαρυνθούν τόσο η Ελληνική οικονομία, όσο και τα Ελληνικά νοικοκυριά, λόγω μιας αδιέξοδης κατάστασης που επικράτησε το τελευταίο ενδεκάμηνο στην Ελλάδα με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση της πρώτης φορά αριστερά με το κυβερνητικό δεκανίκι της οδήγησαν την Ελλάδα ξανά στην ύφεση και στο δρόμο των ελλειμμάτων και αντί να προβούν σε διορθωτικές ενέργειες για την αντιμετώπιση αυτών, ψηφίζουν προϋπολογισμό που θα τα επιδεινώσει σφόδρα.

Οι ιδεοληψίες, η έλλειψη εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας και οι νεοφιλελεύθεροι πειραματισμοί δεν οδηγούν σε έξοδο από τη κρίση και επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά αντιθέτως οδηγούν στην εξάρτηση από τις νεοφιλελεύθερες πτυχές των μνημονίων και την οικονομική ασφυξία.

Καθήκον των υγιών προοδευτικών δυνάμεων της χώρας μας είναι αφενός η ανάδειξη και η απόκρουση των νεοφιλελεύθερων συνταγών και “αριστερών” ιδεοληψιών που οδηγούν στην περαιτέρω επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας, αφετέρου η παρουσίαση στην κοινωνία του εναλλακτικού σχεδίου ανασυγκρότησης της Ελλάδας μας».

 

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*