«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντιμετωπίζει τις ειδικές συνθήκες των νησιών με αυξημένα δρομολόγια πλοίων»

Άκης Αξαόπουλος
22/10/2020 13:15
 
 
 

 

Από τις 2 Σεπτεμβρίου 2020 η βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού είχε καταθέσει Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, μετά από ψήφισμα και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, λόγω των ειδικών καταστάσεων που προέκυψαν από την εφαρμογή των Υγειονομικών πρωτοκόλλων αλλά και της ιδιαιτερότητας της φετινής περιόδου γενικότερα.

Πρώτα το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής απάντησε (με το α.π . 1500.1/ 60619/2020/365-376-18/9/2020 έγγραφό του )και περιέγραψε τις ενέργειες που γίνανε με προκηρύξεις Αρχικών και Επαναληπτικών Μειοδοτικών Διαγωνισμών για την Εξυπηρέτηση Δρομολογιακών Γραμμών.

Και στις 20 Οκτωβρίου 2020 με την Υπουργική Τροπολογία «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της θαλάσσιας συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης νησιωτικών περιοχών και την ανάκτηση του ακτοπλοϊκού δικτύου» που κατέθεσαν οι Υπουργοί Οικονομικών ,Ανάπτυξης και Επενδύσεων Υγείας και Δικαιοσύνης στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας» δίνεται η δυνατότητα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κατά παρέκκλιση κάθε διάταξης, να συνάπτονται συμβάσεις ανάθεσης δρομολογίων έως 31/12 για την εξυπηρέτηση των νησιών.

Η Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποδεικνύουν καθημερινά ότι είναι σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση των ειδικών συνθηκών για τα νησιά μας όποτε αυτές προκύπτουν, όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες.

Η αναφορά της Κατερίνας Μονογυιού

Η απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

 

(Visited 89 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*