Ερώτηση του Φ. Φόρτωμα για την προστασία του Πύργου Αγίου Πέτρου στην Άνδρο

Άκης Αξαόπουλος
08/12/2020 20:29
 
 
 

 

Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, κατέθεσε την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, με θέμα την προστασία του Πύργου στον Άγιο Πέτρο Άνδρου.

Στην ερώτηση του, ο Βουλευτής τόνισε ότι ο Πύργος του Αγίου Πέτρου είναι ένα μοναδικά διατηρημένο μνημείο από τα πιο εμβληματικά στις Κυκλάδες, ωστόσο, λόγω της χρόνιας εγκατάλειψης παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα με εμφανή, πλέον, τον κίνδυνο κατάρρευσής του.

Ο κ. Φόρτωμας αναφέρθηκε σε πρόσφατο ψήφισμα του Δήμου Άνδρου το οποίο βασίστηκε στα αποτελέσματα των νεότερων μελετών που πιστοποιούν ότι το μεγαλύτερο τμήμα του Πύργου συγκρατείται από ελάχιστους ογκόλιθους, ενώ η σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στην ευρύτερη περιοχή τους τελευταίους μήνες, εντείνει το φόβο για την ολοκληρωτική του κατάρρευση.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων, επικαλούμενος τις ευαισθησίες που γενικότερα δείχνει η κ. Μενδώνη για θέματα διαφύλαξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ζήτησε από την Υπουργό Πολιτισμού να κάνει πράξη ότι είναι επιβεβλημένο για την αναγκαία αποκατάσταση των φθορών και τη διάσωση του Πύργου του Αγίου Πέτρου Άνδρου.

(Visited 40 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*