Δημόσια απάντηση του Ν. Συρμαλένιου στην χυδαία επίθεση του Δ.Σ. του Σωματείου του Νεωρίου

nikos syrmalenios basi ekab
Άκης Αξαόπουλος
22/01/2021 13:54
 
 
 

 

Με επιστολή του το Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων του Νεωρίου και με αφορμή την κατάθεση Ερώτησης στη Βουλή από πλευράς 26 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Μέτρα προστασίας του λιμένα της Ερμούπολης από την επικάθηση βαρέων μετάλλων», εξαπολύει αήθη και χυδαία επίθεση εναντίον του υπογράφοντος, με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς όπως «καθυστερημένος», «άμαθος», «κοντό και διπρόσωπο ανθρωπάκι», ενώ διανθίζει το κείμενο με φαντασιώσεις του τύπου ότι με ενοχλεί η εργασία, η πρόοδος, η ανάπτυξη, ότι είπα ψέμματα και απέκρυψα την αλήθεια για τη σημασία του Νεωρίου κλπ, κλπ.

Καταρχήν θέλω να δηλώσω ότι η ιστορική μου διαδρομή και ο πολιτικός μου πολιτισμός, θα μου επέβαλλαν να μην δώσω καν σημασία σε τέτοιες χυδαιότητες, όμως επειδή η επιστολή έτυχε ευρύτερης δημοσιοποίησης μέσα από τοπικά μέσα της Σύρου και των Κυκλάδων, υποχρεούμαι να αποκαταστήσω την αλήθεια γιατί η σιωπή πολλές φορές μπορεί να εκληφθεί και ως ενοχή.

Παρακαλώ λοιπόν και προκαλώ όλους τους καλόπιστους πολίτες που ενδιαφέρονται για την υπόθεση, να διαβάσουν με προσοχή το κείμενο όλης της Ερώτησης που καταθέσαμε (είμαι βέβαιος ότι πολλοί που μας κατηγορούν δεν έχουν διαβάσει καν την Ερώτηση).

Πρωταρχικό μέλημα στο κείμενο μας αναδεικνύεται η ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης των στοιχείων ενδεχόμενης ρύπανσης του λιμένα της Ερμούπολης, αλλά ταυτόχρονα όμως και η διασφάλιση της βιωσιμότητας και ανάπτυξης του ναυπηγείου του Νεωρίου, του οποίου η λειτουργία αποτελεί ζωτικής σημασίας θέμα τόσο για τη Σύρο και την τοπική κοινωνία, όσο και για την εθνική οικονομία.

Ούτε συμπαράσταση λοιπόν στο σύλλογο «Παρατηρητήριο Περιβάλλοντος» που θέτει το ζήτημα της διερεύνησης ύπαρξης βαρέων μετάλλων στο λιμένα της Ερμούπολης, ούτε όμως και απόκρυψη δεδομένων στα οποία άλλωστε έχουν εμπλακεί το ΥΠΕΝ, το ΕΛΚΕΘΕ, ενώ αναζητούνται τρόποι οριστικής μελέτης με τη συνδρομή είτε του Δήμου, είτε της Περιφέρειας.

Αυτή είναι η τόσο απλή αλήθεια και η πραγματικότητα. Δυστυχώς η διοίκηση του σωματείου ψάχνει παντού φανταστικούς εχθρούς που επιβουλεύονται την εργασία τους και θέλουν το κλείσιμο του ναυπηγείου. Στην φαντασίωση τους αυτή μεταχειρίζονται απίστευτους τρόπους κατατρομοκράτησης και τραμπουκισμού εναντίον όσων αυτοί θεωρούν ότι είναι εχθροί του ναυπηγείου.

Αλήθεια κύριοι της διοίκησης του σωματείου, ξεχνάτε ποια κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως και προχώρησε όλη τη διαδικασία για να αναλάβει το ναυπηγείο η νέα του ιδιοκτησία;

Ξεχνάτε τις επανειλημμένες καθόδους των υπουργών και του Α. Τσίπρα στο Νεώριο; Ξεχνάτε τον αγώνα και των τριών βουλευτών των Κυκλάδων από τις πρώτες μέρες του 2015 όταν αποφάσισε το ΚΕΑΟ τη διεκδίκηση είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών για χρέη της προηγούμενης ιδιοκτησίας που μαζί με τις λοιπές οφειλές ( εφορία, τράπεζες, ΔΕΗ, Δήμος, οφειλές προς εργαζόμενους και συνταξιούχους) συνολικά είχαν φθάσει κάποιες δεκάδες εκατομμύρια; Ξεχνάτε τις άοκνες καθημερινές προσπάθειες μας στο ενδιάμεσο διάστημα μέχρι τις αρχές του 2018, για λύσεις συμβιβασμού στο Υπουργείο Εργασίας, για τη νομοθέτηση διατάξεων με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τις οποίες επισκευάστηκαν δεξαμενές του πολεμικού ναυτικού, για τη συνεχή προσπάθεια επανασύνδεσης του κομμένου ηλεκτρικού ρεύματος, για τις καθημερινές παρεμβάσεις προς όλες τις κατευθύνσεις με μόνο στόχο τη διατήρηση των θέσεων εργασίας;

Ποιοι λοιπόν, αγαπητοί φίλοι, επιβουλεύονται και θέλουν να βλάψουν το Νεώριο και τις θέσεις εργασίας;;;;

Και φυσικά αν δεν υπήρχε πρωτίστως ο αγώνας και η αγωνία των εργαζομένων, δεν θα γινόταν τίποτα. Αλλά ας μην παραγράφουμε και πολύ περισσότερο ας μην διαγράφουμε την πραγματικότητα και την αλήθεια. Και ας σταματήσει επιτέλους το κυνήγι μαγισσών εναντίον κάθε ενέργειας που επιδιώκει τη συνολική, πολύπλευρη και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της Σύρου, φυσικά με επίκεντρο και το ναυπηγείο.

Κύριοι της διοίκησης του σωματείου, σας καλώ να πάρετε πίσω τους αήθεις χαρακτηρισμούς που εκτοξεύσατε. Σας καλώ να μην υπονομεύετε την άριστη σχέση που οικοδομήθηκε με την προηγούμενη κυβέρνηση και νυν αξιωματική αντιπολίτευση. Αλήθεια, η Διοίκηση του Νεωρίου συμφωνεί άραγε με το πνεύμα και το γράμμα της επιστολής του σωματείου;

Καλώ όλους τους φορείς της Σύρου, Περιφέρεια, Δήμο, Επιμελητήριο, στους οποίους άλλωστε κοινοποιήθηκε η επιστολή του σωματείου και με αφορμή το κλίμα που πυροδότησε, να συμβάλλουν στην αποκατάσταση κλίματος διαλόγου και πολιτικού πολιτισμού. Είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε σε λύσεις για την πρόοδο και την ευημερία της Σύρου και των Κυκλάδων και όχι για να εξαπολύουμε πολεμικές και αναθέματα που οδηγούν σε άγονες αντιπαραθέσεις και τυφλές συγκρούσεις.

(Visited 121 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*