Φ. Φόρτωμας: «Να δοθεί λύση στο πρόβλημα μετακίνησης των νεφροπαθών της Πάρου»

Ίδρυμα Στήριξης νοσοκομείου Νάξου Τεχνητό νεφρό
Άκης Αξαόπουλος
28/01/2021 22:04
 
 
 

 

Το σοβαρό πρόβλημα μετακίνησης των πασχόντων από νεφρική ανεπάρκεια της Πάρου, έθεσε με ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππος Φόρτωμας, προς τους Υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη και Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Στην ερώτησή του, ο κ. Φόρτωμας, τόνισε ότι στην Πάρο υπάρχουν περί τις δέκα οικογένειες νεφροπαθών που μεταβαίνουν κάθε εβδομάδα για λόγους νοσηλείας στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου, το οποίο διαθέτει μονάδα υποστήριξης νεφρού και τους υποστηρίζει ιατρικά. Ο Βουλευτής Κυκλάδων σημείωσε ότι λόγω των περικοπών στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, οι νεφροπαθείς της Πάρου αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις μετακινήσεις τους με αποτέλεσμα η υγεία τους να βρίσκεται σε κίνδυνο.

Όπως ανέφερε ο κ. Φόρτωμας, η προσωρινή λύση που έχει δοθεί για τη μεταφορά των νεφροπαθών μέσω έκτακτων δρομολογίων άλλων πλοίων, δεν εξυπηρετεί την κατάσταση, καθώς πρέπει να ανανεώνονται επί εβδομαδιαίας βάσεως τα εν λόγω δρομολόγια με αποφάσεις του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, κατόπιν σχετικών αιτήσεων που καταθέτει ο Δήμος Πάρου.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων κατέθεσε την ερώτηση προς τους κ. Υπουργούς ζητώντας ενημέρωση: α) για τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν ούτως ώστε να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό η ομαλή ακτοπλοϊκή μετάβαση των νεφροπαθών της Πάρου από και προς τη Νάξο, β) για τις ενέργειες που θα γίνουν με σκοπό την καλύτερη επάνδρωση του Κέντρου Υγείας Πάρου και την ουσιαστικότερη εξυπηρέτηση των νεφροπαθών, αλλά και ευρύτερα των κατοίκων του νησιού.

Η ερώτηση του κ. Φόρτωμα

(Visited 57 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*