Η εισήγηση του Νεκτάριου Καλαντζή στον τομέα Ναυτιλίας και Αιγαίου της ΝΔ

admin
01/03/2016 14:03
 
 
 

Στην πρώτη συνεδρίαση του τομέα Ναυτιλίας και Αιγαίου της ΝΔ παρέστη το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και δημοτικός σύμβουλος Παλλήνης Νεκτάριος Καλαντζής, με σπουδές και εργασιακή εμπειρία στο χώρο της ναυτιλίας.

Στην εισήγηση του, ο κ. Καλαντζής έθιξε το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των μικρών νησιών και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, την οποία χαρακτήρισε αναγκαία, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι τα περισσότερα λιμάνια του Αιγαίου χρειάζονται αναβάθμιση, με νέες υποδομές που να πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές. Επίσης, επεσήμανε ότι η ύπαρξη σύγχρονων μαρίνων και η δημιουργία σύγχρονων σταθμών για κρουαζιερόπλοια θα αυξήσει τον τουρισμό στα νησιά και θα φέρει επιπλέον έσοδα.

 

Στρατηγικό σχέδιο για τα τοπικά λιμενικά ταμεία

Ο κ. Καλαντζής έκανε λόγο και την ανάγκη δημιουργίας Λιμενικού Ταμείου στον Μαραθώνα, την ανάγκη υποστήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης και συνεργασίας των κατά τόπους δήμων, με τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας, του Λαυρίου και της Ελευσίνας, καθώς και για τη δημιουργία στρατηγικού σχεδίου προκειμένου τα τοπικά λιμενικά ταμεία να γίνουν περισσότερο κερδοφόρα.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του, τάχθηκε κατά της επιπλέον φορολόγησης της ναυτιλίας, αφού – λόγω της φύσης της – η κινητικότητα μπορεί να απωλέσει ελληνικές εταιρείες από τη χώρα, οι οποίες θα μετακινηθούν στο εξωτερικό. Τόνισε δε, ότι πρέπει να προστατευτεί το ναυτιλιακό συνάλλαγμα της ελληνικής ποντοπόρου ναυτιλίας, που βρίσκεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως και δεν θα πρέπει να χαριστεί σε κανέναν.

 

 

(Visited 18 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*