Ο Γ. Βακόνδιος στον Τομέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ

admin
18/03/2016 12:30
 
 
 

Υπό την προεδρία του αρμόδιου τομεάρχη, βουλευτή Ευβοίας Σίμου Κεδίκογλου συνήλθε χθες ο Τομέας Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ, μέλος της οποίας είναι και ο πολιτευτής Κυκλάδων Γιώργος Βακόνδιος.

Στη συνάντηση παρέστη και η συντονίστρια της Ομάδας Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίας, βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη, με τον κ. Κεδίκογλου να παρουσιάζει τις θεματικές ενότητες εργασίας του τομέα, που λειτουργεί με επιμέρους ομάδες εργασίας.

Τα μέλη των ομάδων εργασίας συμμετέχουν σε εθελοντική βάση και – κατά τεκμήριο – διακρίνονται για την επιστημονική τους επάρκεια και την επαγγελματική τους εμπειρία σχετικά με το αντικείμενο του τομέα.

Οι εργασίες του τομέα έχουν σαν στόχο δύο λειτουργίες: α) Την υποβοήθηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου και την κατάθεση προτάσεων εκ μέρους της ΝΔ και β) Τη διαμόρφωση προτάσεων, που – από κοινού με τις επιτροπές εμπειρογνωμόνων, οι οποίες συστήνονται με πρωτοβουλία του προέδρου κ. Μητσοτάκη και την εποπτεία του αντιπροέδρου κ. Χατζηδάκη – θα συμβάλλουν στον σχεδιασμό του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ.

Σημειώνεται ότι οι επιτροπές εμπειρογνωμόνων θα συσταθούν από 698 εξειδικευμένους επαγγελματίες και επιστήμονες, των οποίων τα βιογραφικά είναι στη διάθεση του κόμματος. Ανάμεσα σε αυτά είναι και του κ. Βακόνδιου.

 

Στο τραπέζι η ιδιομορφία της νησιωτικότητας

Την πρόταση να ασχοληθεί ο τομέας και με θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα παραγωγής, της μεταποίησης, της υγείας και της παιδείας έστω και εάν αυτά αποτελούν αντικείμενο εργασίας άλλων τομέων, κατέθεσε ο κ. Βακόνδιος, λόγω και της ιδιομορφίας της νησιωτικότητας.

Ο κ. Κεδίκογλου αποδέχθηκε τη συγκεκριμένη πρόταση, αναγνωρίζοντας ότι αυτά τα θέματα χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και αντιμετώπισης, λόγω της ιδιομορφίας του νησιώτικου χαρακτήρα. Τόνισε δε, ότι οτιδήποτε αφορά άμεσα ή έμμεσα το τρίπτυχο «Ανάπτυξη – Επενδύσεις – Απασχόληση» θα τύχει αντιμετώπισης από τον τομέα Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής.

Μάλιστα, ο πολιτευτής Κυκλάδων ενημέρωσε τον κ. Κεδίκογλου ότι έχει έτοιμες εισηγήσεις για την ακτοπλοΐα, την ποντοπόρο ναυτιλία και την αύξηση της απασχόλησης.

 

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*