Στη Σύρο με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Φίλιππος Φόρτωμας

Άκης Αξαόπουλος
26/09/2021 22:07
 
 
 

 

Τη Σύρο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, όπου υποδέχτηκε την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο κ. Φόρτωμας συμμετείχε σε συσκέψεις και συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς, ενώ παρευρέθηκε σε πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της επίσκεψης της κ. Λίνας Μενδώνη, ο Βουλευτής Κυκλάδων συμμετείχε σε συσκέψεις που πραγματοποίησαν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη και του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών & Επικοινωνιών Κυκλάδων κ. Μάκη Δαδάου, και ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, παρουσία του Δημάρχου κ. Νίκου Λειβαδάρα και Αντιδημάρχων, στις οποίες συζητήθηκαν θέματα για τα έργα που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και γενικότερα ζητήματα σχετικά με το πολιτιστικό απόθεμα των Κυκλάδων.

Στη συνεχεία, ο κ. Φόρτωμας, συνόδευσε την κ. Μενδώνη σε συνάντηση με τον Επίσκοπο Καθολικών Σύρου π. Πέτρο Στεφάνου, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε αυτοψία στους χώρους του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο. Επιπλέον, ο βουλευτής συνόδευσε την Υπουργό στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κυκλάδων με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου, του Συλλόγου Μελετητών-Μηχανικών Νομού Κυκλάδων, του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κυκλάδων και του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου. Κατά την εν λόγω συνάντηση δόθηκε έμφαση στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζεται με τα ιστορικά κτήρια στην Ερμούπολη και την Άνω Σύρο, με την ηγεσία του Υπουργείου να δείχνει ότι έχει τη βούληση για την επίλυσή του. Τέλος, το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο κ. Φόρτωμας παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων και απεύθυνε χαιρετισμό στην επίσημη τελετή έναρξης του φεστιβάλ ANIMASYROS 2021.

Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, ο βουλευτής πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ Σύρου κ. Νικόλαο Ραγκούση και τον Τομεάρχη του Τεχνικού Τομέα κ. Νικηφόρο Χριστοφόρου, κατά την οποία τέθηκαν ζητήματα λειτουργίας της Υπηρεσίας και συζητήθηκε διεξοδικά η εύρυθμη λειτουργία των δικτύων στα 17 νησιά που ανήκουν στη δικαιοδοσία του ΔΕΔΔΗΕ Σύρου.

Ο κ. Φόρτωμας κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σύρο, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και μέλη της ΔΗΜ.ΤΟ Σύρου και συζήτησαν για θέματα καθημερινότητας της τοπικής κοινωνίας, καθώς επίσης και για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Ο βουλευτής Κυκλάδων είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη, τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Λεωνίδα Χριστόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού κ. Γιώργο Διδασκάλου, με τους οποίους ανέλυσαν θέματα αναφορικά με το νόμο Κυκλάδων.

Τέλος, το απόγευμα της Παρασκευής, ο κ. Φόρτωμας συμμετείχε στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης στα Χρούσσα.

Κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: “Η παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη τιμά τη Σύρο και έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς αποδεικνύει τη βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου και της Κυβέρνησης γενικότερα, να επιλυθούν χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ερμούπολη αλλά και η Άνω Σύρος. Οι Κυκλάδες αποτελούν τόπο με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, θεμελιώδες στοιχείο της ταυτότητάς μας ως Κυκλαδίτες”.

(Visited 38 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*