ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τήνου: «Κατάπτυστες οι δηλώσεις του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γ. Σανταμούρη»

Άκης Αξαόπουλος
21/11/2021 15:39
 
 
 

 

Όταν χιλιάδες συμπολίτες μας δοκιμάζονται από αναπηρία, χωρίς ουσιαστική στήριξη από το κράτος, όταν χιλιάδες παιδιά με αναπηρία παλεύουν για μια θέση στον ήλιο, είναι απαράδεκτο να ακούγονται τέτοιου είδους δηλώσεις από ένα δημοτικό σύμβουλο και τις καταδικάζουμε απερίφραστα.

Τις καταδικάζουμε επειδή ενοχλούν το αξιακό μας σύστημα, το ήθος μας και την αξιοπρέπεια μας. Επειδή οι άνθρωποι με αναπηρία έχουν εμπράκτως αποδείξει ότι δεν είναι ούτε καταραμένοι ούτε σφάλματα. Αντίθετα είναι ολυμπιονίκες, είναι πανεπιστημιακοί, είναι αγαπημένα παιδιά γονέων που τα στηρίζουν, είναι ανάμεσα μας, είναι αγαπημένοι φίλοι, είναι δηλαδή ότι είμαστε όλοι!

Μετά την διαγραφή του κ. Σανταμούρη από την δημοτική του παράταξη περιμένουμε κι άλλα να γίνουν. Όχι μόνο η παύση του από το αξίωμα του το οποίο θεωρούμε εκ των ων ουκ άνευ. Αλλά περιμένουμε η δημοτική αρχή και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο να εκπονήσει πρόγραμμα ενημέρωσης και σχετικά με την αναπηρία και να το κάνει πράξη. Στα σχολεία, στους συλλόγους, παντού. Για να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ακόμη περισσότερο. Για να στηρίξει εμπράκτως τις οικογένειες των ανθρώπων με αναπηρία. Για να μην υπάρξουν ποτέ στο μέλλον ανάλογες δηλώσεις.

(Visited 32 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*