Στην έκθεση «160 χρόνια Made in Greece» το Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης

160 xronia made in greece 1
admin
19/01/2018 11:27
 
 
 

Τη λαμπρή βιομηχανική ιστορία της Σύρου θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν οι χιλιάδες επισκέπτες της ιστορικής έκθεσης «160 χρόνια Made in Greece», στην οποία συμμετέχει το Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης.

Η έκθεση διοργανώνεται από την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 160 χρόνων από την ίδρυση του εργοστασίου Φωταερίου της Αθήνας, στο πλαίσιο ανάδειξης (για πρώτη φορά σε τόσο ευρεία κλίμακα) της βιομηχανικής ανάπτυξης στην Ελλάδα κατά την περίοδο 1860-1970.
Το Βιομηχανικό Μουσείο του δήμου Σύρου – Ερμούπολης συμμετέχει με εκθέματα – «κοσμήματα», όπως το θρυλικό αυτοκίνητο Enfield 8000, εξαρτήματα των εργοστασίων Κλωστοϋφαντουργίας, έργα τέχνης της Υαλουργίας του 19ου αι., καθώς και φωτογραφίες από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Νεωρίου και της πλωτής δεξαμενής. Στο σύνολό της, στην έκθεση «160 χρόνια Made in Greece» ο επισκέπτης θα μπορέσει να ανακαλύψει περισσότερα από 800 αντικείμενα.

160 xronia made in greece 2
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν χθες, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη, ενώ παρέστη και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Σύρου – Ερμούπολης κα Μενδρινού, εκπροσωπώντας τη Σύρο. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων κ. Μπιτζάνης, στον χαιρετισμό του, έκανε ειδική αναφορά στο σπουδαίο παρελθόν της πρωτεύουσας των Κυκλάδων και του Βιομηχανικού Μουσείου Ερμούπολης.
Σε ανακοίνωση του, ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς την πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Τεχνικού Πολιτισμού Ερμούπολης για την πολύτιμη συμβολή τους.

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*