Με επιτυχία η εκδρομή της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών στο Μαραθώνα

Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών
Newsroom
08/11/2019 2:47
  •  
  •  
  •  

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία έγινε, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, η νέα πολιτιστική δράση της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών.

Αυτή τη φορά 50 εταίροι και φίλοι της Εταιρείας συμμετείχαν στην εξόρμηση στο Μαραθώνα. Εκεί, και με ιδανικές καιρικές συνθήκες, έγινε, από την επιμελήτρια αρχαιοτήτων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής και εταίρα της ΕΚΜ, αρχαιολόγο κ. Πέλλυ Φωτιάδη, η ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους και το Μουσείο του Μαραθώνα.

Η κ. Φωτιάδη, με γλαφυρότητα, έδωσε τις απαραίτητες ιστορικές πληροφορίες και έτσι, έγινε κατανοητή από όλους η μεγάλη διαχρονική σημασία της περιοχής. Η άξια αρχαιολόγος απάντησε σε πλήθος ερωτημάτων των συμμετασχόντων εκδρομέων.

Ξενάγηση

Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών
κ. Φωτιάδη κατά την ξενάγηση στον χώρο της βίλας του Ηρώδου του Αττικού.

Η ξενάγηση άρχισε από τον  Αρχαιολογικό χώρο του ιερού των Αιγυπτίων θεών στη θέση Μικρό Έλος ή Μπρέξιζα στη Νέα Μάκρη. Συνεχίστηκε με την επίσκεψη στον Τύμβο των Αθηναίων Μαραθωνομάχων, όπου και οι εκδρομείς έβγαλαν την αναμνηστική φωτογραφία, για να συνεχιστεί στο νεκροταφείο της Πρώιμης Εποχής του Χαλκού στο Τσέπι Μαραθώνος που έχει πολλές ομοιότητες με αντίστοιχα νεκροταφεία των Κυκλαδων της ιδίας περιόδου και κατόπιν στους Μεσοελλαδικούς και Μυκηναϊκούς τύμβους στη θέση Βρανά Μαραθώνα και περατώθηκε με την πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη-ξενάγηση στο Μουσείο.

Συμμετέχοντες

Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών
Η κ. Φωτιάδη κατά την ξενάγηση

Στην εκδρομή πήραν μέρος ο πρόεδρος της ΕΚΜ μετά της συζύγου του καθ. κ. Δημ Στ. Κορρές, ο αντιπρόεδρος κ. Ν. Κουτρουμπής μετά της συζύγου του, ο Γραμματεύς κ. Γ. Γαβαλάς, και τα μέλη του Δ.Σ. κ Στέφανος Προβελέγγιος με την σύζυγό του, η κ. Μαρία Γρυπάρη και ο κ. Λεονάρδος Χατζηανδρέου.

Επίσης συμμετείχαν ο καθ. Νίκος Λεγάκης, η κ. Ειρήνη Μ. Πρωτοπαπαδάκη με την θυγατέρα της, ο κ. και η κ. Κωνσταντίνου Σιδερή, ο καθ, και η κ. Σταματίου Καστελάνου, ο καθ. και η κ Ευσταθίου Σιδερή, ο κ. και η κ. Αντωνίου Τζιώτη, ο κ. και η κ. Ιωάννου Ποσάντζη, ο κ. και η κ. Δημ Θεοφίλου, ο κ. και η κ. Ιωάννου Λιακατά, ο κ. Δημ Κάζης, ο κ. Ιωάννης Κονταράτος, ο κ. Στέλιος Περικλής Καράβης, ο κ. Γεώργιος Χερουβείμ, ο κ. Γεώργιος Βαμβακάς, ο κ. Κωνσταντίνος Μπομποτάς, ο κ. Ιωάννης Πέππες, η κ. Αθηνά Ουάλλας, η κ. Νία Γαβαλά, η κ. Ευαγγελινή Γλυνού, η κ. Χριστίνα Παγκανίκα, η κ. Σωτηρίου, η κ. Ντάιβα Παπαστράτου, η κ. Βακαλοπούλου, η κ. Σωτηρίου, η κ. Ιωάννα Καπετανάκη, η κ. Άννα Κοκολιάδου, η κ. Κατερίνα Βασιλάκη ο κ. Άγγελος Ανδρουλιδάκης, ο κ. Ιωάννης Βασιλάκης, ο κ. Χρίστος Παγκανίκας, ο Iωάννης Πεππές και ο η Kινέζα φίλη μας Τζιν Μέι.

Ακολούθησε γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής, όπου και υπήρξε η ευκαιρία καλύτερης γνωριμίας και επικοινωνίας των συμμετεχόντων στην εκδρομή.

(Visited 124 times, 1 visits today)