Χορευτική παράσταση στο θέατρο «Απόλλων» ενάντια στον εκφοβισμό (bullying)

admin
24/02/2016 12:35
 
 
 

Την χορευτική παράσταση “No Bullying” θα παρουσιάσει το “THE HOUSE OF e.t.a DANCE – Το σπίτι του χορού του εργαστηρίου τεχνών Αιγαίου” στο θέατρο «Απόλλων».

Το bullying ή αλλιώς ο εκφοβισμός (σχολικός, κοινωνικός, επαγγελματικός, οικογενειακός) γίνεται δυστυχώς προνόμιο μιας εποχής, που βάλλεται σε όλα τα επίπεδα και απλώνεται σαν ένας τεράστιος ιστός σε ολόκληρο το πλανήτη. Η ομάδα θέλει να μιλήσει με το χορό της, να γίνει ένας κρίκος μιας τεράστιας αλυσίδας αντίστασης και ενημέρωσης, να ορθώσει το ανάστημά της στο φόβο.

Θα ερμηνευτούν επί σκηνής τα εξής θέματα: Ενδοσχολική Βία, Ενδοοικογενειακή Βία, Αυτοπεποίθηση, Κοινωνικός Ρατσισμός, Φτώχεια, Άτομα με αναπηρία, Νευρική Ανορεξία, Διαφορετικότητα.    

Τα σώματα των χορευτών καθαρά, όπως τα κυκλαδίτικα ειδώλια, λουσμένα με το απολλώνειο φως, μέσα από την ασχήμια της βίας, απ’ όπου κι αν προέρχεται, θέλουν να περάσουν ένα και μόνο μήνυμα: «Είμαστε όλοι διαφορετικοί αλλά όλοι άνθρωποι!»

 

Info

Πού: Θέατρο Απόλλων

Πότε: Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στις 19:30

Είσοδος Ελεύθερη

 

Λίγα λόγια για την ομάδα

THE HOUSE OF e.t.a DANCE – Το σπίτι του χορού του εργαστηρίου τεχνών Αιγαίου γεννήθηκε στην Τήνο 10 χρόνια πριν από τη Γεωργία Ράπτη, Performing artist/ art director of the house of e.t.a dance /member of CID unesco.

Η δημιουργός του είχε και έχει βασικό άξονα την παιδαγωγική της, την αγάπη της για το χορό και τη συνεχόμενη σπουδή του και, αδιαμφισβήτητα, την αγάπη της για τα παιδιά, φτιάχνοντας ένα χώρο με όνειρο, μια καλλιτεχνική οικογένεια.

Το 2015 η κα Ράπτη βραβεύτηκε από CID unesco, το Διεθνές Συμβούλιο Χορού Πειραιά, για τις καινοτόμες εργασίες της, την αγαστή συνεργασία της με το φορέα, καθώς και το έργο που έχει πραγματοποιήσει στην περιφέρεια με έδρα την Τήνο.

(Visited 20 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*