Συριανό Καρναβάλι 2016 – Εκδηλώσεις σε Ερμούπολη και χωριά

admin
02/03/2016 14:36
 
 
 

Αποκριάτικοι παραδοσιακοί χοροί, παρουσίαση στολών των καρναβαλικών ομάδων, εκδηλώσεις στο ιστορικό κέντρο, εξορμήσεις στα χωριά και κατασκευή παραδοσιακού στεφανωτού συνθέτουν το «μωσαϊκό» των πρωτότυπων δρώμενων που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες, στο πλαίσιο του φετινού Συριανού Καρναβαλιού.

*«Αποκριάτικοι παραδοσιακοί χοροί»

Την Τσικνοπέμπτη 3 Μαρτίου στις 19:00, στην Πλατεία Μιαούλη, θα παρουσιαστούν αποκριάτικοι παραδοσιακοί χοροί από του συριανούς συλλόγους Ηπειρωτών, Ποντίων και Βορειοελλαδιτών, Κρητών, Πελοποννησίων, Στερεοελλαδιτών, το παραδοσιακό εργαστήρι Αίαντα Σύρου «Άρωμα Παράδοσης», τα τμήματα ΚΑΠΗ Άνω Σύρου και Βάρης και το χορευτικό τμήμα Βάρης.

 

*«Παρουσίαση στολών καρναβαλικών ομάδων» – «Το καρναβάλι στην Αγορά της Σύρου»

Το Σάββατο 5 Μαρτίου, στις 12:00, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, κάθε καρναβαλική ομάδα θα παρουσιάσει το θέμα της και στη συνέχεια θα «σεργιανίσει» στους δρόμους της Ερμούπολης σε εύθυμο και ξέφρενο κλίμα με τη συντροφιά της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Με αφετηρία την Πλατεία Μιαούλη, θα κάνουν την εξής διαδρομή: οδός Χίου – Παραλία – Θυμάτων Σπερχειού – Πρωτοπαπαδάκη – Ερμού.

Παράλληλα, το Σάββατο 5 Μαρτίου, από τις 11:00 έως τις 14:00, στο πλαίσιο «του Καρναβαλιού στην Αγορά της Σύρου», οι επιχειρήσεις του νησιού μεταμφιέζονται σε καρναβαλικά μουσεία και εκθέτουν στις βιτρίνες τους κοστούμια των ομάδων που έχουν περάσει από το Συριανό Καρναβάλι.

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και οι επιχειρηματίες θα πραγματοποιήσουν εορταστική εκδήλωση στον πεζόδρομο των οδών Θυμάτων Σπερχειού και Πρωτοπαπαδάκη, όπου θα υποδεχτούν τους καρναβαλιστές με χορό, μουσική και πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους.

 

*«Καρναβαλίζοντας στα χωριά της Σύρου»

Μια ακόμη φετινή πρωτοτυπία είναι η καρναβαλική εξόρμηση στις εξοχές της Σύρου. Την Κυριακή 6 Μαρτίου, στις 11:30, οι καρναβαλικές ομάδες, με αφετηρία την Ερμούπολη, θα επισκεφθούν, μέσω συγκεκριμένης διαδρομής, αρκετά από τα χωριά της Σύρου. Σε κάθε χωριό θα πραγματοποιηθεί μικρή παρέλαση των καρναβαλιστών με εκπλήξεις, κεράσματα, μουσική και πολύ χορό.

 

*«Κατασκευή Παραδοσιακού Συριανού Στεφανωτού»

Την Κυριακή 6 Μαρτίου και ώρα 17:30, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι κατασκευής παραδοσιακών στεφανωτών από το «Άρωμα Παράδοσης» και το ΚΑΠΗ Βάρης. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

ΣΥΡΙΑΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2016

ΧΟΡΗΓΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ

*Σταύρος Κοής Οπτικά

*Stefanou travel (μεταφορά στα χωριά)

*Teamwork (μεταφορά στα χωριά)

*Super Market Νεωρίου

*Blue Star Ferries – ακτοπλοϊκά εισιτήρια

*ΕΚΟ

*A CLUB

*Teamwork

*ΤΑΚΑ ΤΑΚΑ

*ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΟΓΕΝΗΣ

*ΕΠΟΧΕΣ

*Αρχοντικό Ερμούπολης

*Hausbrandt

*Μαρίζα Κουντούρη

*Κομμώσεις VANG

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

*Αιγαίο Ραδιοτηλεόραση

*syrostoday.gr

*cyclades24.gr

*Syros By Night

* Έμπνευση 107 fm

*Κοινή Γνώμη

ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ

*Λουκία Ρούσσoυ Φωτογραφείο

 

(Visited 28 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*