«Σκιές και Σιωπή» από την Βιβλιοθήκη του Παν/μίου Αιγαίου

admin
15/03/2016 13:38
 
 
 

Ένα νέο αφιέρωμα προβολών θα ξεκινήσει αύριο από την Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο.

Το αφιέρωμα θα αφορά σε σκηνοθέτες, συγγραφείς και ηθοποιούς (γυναίκες και άνδρες) που πέθαναν πρόσφατα και στις ταινίες που θα προβληθούν, θα συμμετέχουν – με κάποιον τρόπο – ως δημιουργοί οι Harper Lee (Αμερικανίδα συγγραφέας), David Bowie (Άγγλος περφόμερ), Umberto Eco (Ιταλός συγγραφέας και διανοούμενος), Chantal Akerman (Βελγίδα σκηνοθέτρια), Ettore Scola (Ιταλός σκηνοθέτης) και Jacques Rivette (Γάλλος σκηνοθέτης).

Αύριο στις 20:00 θα προβληθεί το «Σκιές και σιωπή» (“To kill a mocking bird”), μια εξαιρετική διασκευή του βραβευμένου με Πούλιτζερ ημιαυτοβιογραφικού μυθιστορήματος της Harper Lee, με πρωταγωνιστή τον Γκρέγκορι Πεκ. Η ταινία κέρδισε τρία Όσκαρ και τρεις Χρυσές Σφαίρες, ενώ η πολύ καλή ερμηνεία του Πεκ του χάρισε και τα δύο βραβεία.

 

Σκιές και Σιωπή (To Kill a Mockingbird)

Δραματική 1962 | Ασπρόμ. | Διάρκεια: 129’

Αμερικανική ταινία του Ρόμπερτ Μάλιγκαν, με τους Γκρέγκορι Πεκ, Μαίρη Μπάνταμ, Φίλιπ Άλφορντ.

Υπόθεση: Στην Αλαμπάμα του 1930, ο Άτικους Φιντς, ένας φιλελεύθερος χήρος δικηγόρος, προσπαθεί να μεγαλώσει τα παιδιά του με τη σωστή πατρική φροντίδα, απαλλάσσοντάς τα ταυτόχρονα από τις έντονες ρατσιστικές προκαταλήψεις της περιοχής. Όταν ένας μαύρος εργάτης κατηγορείται για το βιασμό μιας λευκής, ο Άτικους αναλαμβάνει την υπεράσπισή του, προκαλώντας τις αντιδράσεις των συμπολιτών του.

(φωτό: ert.gr)

(Visited 23 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*