UNESCO Πειραιώς & Νήσων: Γιορτή της Γυναίκας με …γεύση από Νάξο (video+φώτος)

admin
18/03/2016 22:25
 
 
 

 

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου της Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, η γιορτή που ήταν αφιερωμένη στις γυναίκες από τον Όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Φέτος, η γιορτή ήταν αφιερωμένη σε μία γυναίκα που έχει σηματοδοτήσει τον ελληνικό πολιτισμό, τη Μελίνα Μερκούρη και παρών στην εκδήλωση ήταν ο αδελφός της Σπύρος Μερκούρης.

Στην εκδήλωση βροντερό παρόν έδωσε και η Νάξος, με τα τοπικά της προϊόντα και την κουζίνα της, μέσω του διακεκριμένου chef Στέλιου Κορρέ ο οποίος μάλιστα ανακηρύχτηκε και επίσημα Διευθυντής Γαστρονομίας του Ομίλου και βραβεύτηκε. 

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έγινε με μουσικό αφιέρωμα από την παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου και στη συνέχεια βραβεύτηκαν σημαντικές κυρίες όπως μεταξύ άλλων η Μαρίνα Θεοχαράκη Πρόεδρος Ιδρύματος εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, η Ζήνα Κουτσελίνη έγκριτη δημοσιογράφος-παρουσιάστρια, η Κατερίνα Παναγοπούλου Πρόεδρος του σωματείου Καλλιπάτειρα, η Αρετή Αθανασοπούλου Ολυμπιονίκης taekwondo στο Σίδνευ, η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου των Special Olympics, η Έλια Θανογιάννη Πρόεδρος του Μερόπειου Ιδρύματος και η Ελένη Λαζάρου Δημοσιογράφος.

Τη γιορτή παρουσίασε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Μπάγια Αντωνοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης φιλοξενήθηκε  έκθεση εικαστικών από τους εικαστικούς-μέλη του Ομίλου σε συνεργασία με την Ένωση Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης «Το εργαστήρι».

Στο τέλος της γιορτής ακολούθησε μπουφές με Ναξιώτικα προϊόντα από το Διευθυντή Γαστρονομίας του Ομίλου Στέλιο Κορρέ.

Ο κ. Κορρές στην ομιλία του σημείωσε:

Νιώθω μεγάλη χαρά να βρίσκομαι σήμερα ανάμεσα σε τόσο σπουδαίους ανθρώπους σε μια τόσο ξεχωριστή γιορτή. Τη γιορτή της Γυναίκας. Έρχομαι από το νησί της Νάξου, το νησί της Αριάδνης και του Διονύσου, της θάλασσας και του ήλιου. Το νησί της παραγωγής και της γαστρονομίας. Μαζί μου φέρνω γεύσεις από τον τόπο μου, να τις δοκιμάσετε, να τις γνωρίσετε και να τις απολαύσετε… Κίτρο, πατάτα, και την περίφημη γραβιέρα Νάξου! Έχουμε την πολυτέλεια στο νησί μας να υπάρχει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, που είναι ο πρεσβευτής της γαστρονομίας του τόπου μας. Θα ήθελα, με αφορμή τη σημερινή γιορτή της Γυναίκας, να δώσουμε ιδιαίτερη τιμή στη Γυναίκα Αγρότισσα, στη Μάνα Αγρότισσα… Εγώ προσωπικά και η Νάξος μας, μαζί με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, θα κάνουμε τα πάντα για να αναβαθμίσουμε, να στηρίξουμε και να εμπλουτίσουμε όλες τις κοινωνικές δομές του Ομίλου με τοπικά προϊόντα, αλλά και σε τεχνολογική και εκπαιδευτική μορφή παρέχοντας δράσεις με γαστρονομικές βραδιές και εκπαιδευτικά σεμινάρια για τη σωστή χρήση και εκμετάλλευση υγιεινής τροφίμων. Ευχαριστώ προσωπικά τον πρόεδρο του Ομίλου κ. Μαρωνίτη για την ευκαιρία που μου έδωσε, να προβάλλουμε τα μοναδικά προϊόντα της Νάξου. Η Νάξος είναι ένα μαγικό νησί με πλούσια γαστρονομία και σας περιμένει όλους να το γνωρίσετε“. 

{youtube}gYu431-Q6cs{/youtube}

(Visited 13 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*