«Αύξηση στα 2,3 εκατ. ευρώ του συνολικού ποσού δημόσιας χρηματοδότησης για Εστίαση και Τουρισμό»

xenodohio koudouni reception
Άκης Αξαόπουλος
03/03/2022 21:07
 
 
 

 

Δεκτό έγινε το αίτημα των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, κ.κ Φίλιππου Φόρτωμα, Βασιλείου – Νικολάου Υψηλάντη και Μάξιμου Σενετάκη αναφορικά με την ένταξη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στο «προσωρινό πλαίσιο» με πλαφόν 2,3 εκατ. €.

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της ερώτησης που είχε καταθέσει στις 23 Φεβρουαρίου 2022 ο κ. Φόρτωμας, την οποία συνυπέγραψαν οι βουλευτές Δωδεκανήσου και Ηρακλείου, με σημερινή απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη, αυξήθηκε στο ποσό των 2,3 εκατ. € το συνολικό ποσό δημόσιας χρηματοδότησης για την Εστίαση και τον Τουρισμό.

Ειδικότερα, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είχαν ζητήσει να συμπεριληφθεί στις ενισχύσεις λόγω COVID 19, η τελευταία απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 18ης Νοεμβρίου 2021. Η απόφαση αυτή ανέβαζε στα 2,3 εκ € το μέγιστο ποσό ενίσχυσης ανά επιχείρηση, αλλά δεν συμπεριλαμβανόταν στην αντίστοιχη πρόσκληση του Υπουργείου.

Σήμερα αποκαθίσταται η αδικία, αφού δίνεται η δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν απορριφθεί μετά την ημερομηνία έναρξης ισχύος, 18/11/2021 του αυξημένου πλαφόν του «προσωρινού πλαισίου».

«Ο τομέας του Τουρισμού αποτελεί το πιο σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη της χώρας μας. Η σημερινή απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης, δικαιώνει τον τομέα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν πληγεί τα τελευταία δύο χρόνια από τις συνέπειες της πανδημίας, δίνοντας τους την ευκαιρία να αποκαταστήσουν τη θέση τους στις τοπικές οικονομίες» δήλωσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

(Visited 143 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*