Σχοινούσα: Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από Κινητές Ιατρικές Μονάδες

Newsroom
09/03/2022 16:23
 
 
 

 

«Επόμενος σταθμός μας είναι η Σχοινούσα, το κυκλαδίτικο νησί, στο οποίο θα βρεθούν οι ιατροί μας με τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) για 4η φορά από το 2014» αναφέρει η ΑΜΚΕ «Αναγέννηση και Πρόοδος» για την Αποστολή Κινητών Ιατρικών Μονάδων στη Σχοινούσα στις 12 και 13 Μαρτίου.

Η άρτια καταρτισμένη επιστημονική ομάδα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων θα παρέχει δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας όχι μόνο στους μόνιμους κατοίκους του νησιού της Σχοινούσας, αλλά και στους κατοίκους της γειτονικής Ηρακλειάς.

Οι δύο υπερσύγχρονες Κινητές Ιατρικές Μονάδες, μεταξύ άλλων, είναι εξοπλισμένες με μονάδα ψηφιακής μαστογραφίας, οδοντιατρείο, φορητό ακτινολογικό και μονάδα μέτρησης οστικής πυκνότητας.

Ειδικότητες γιατρών

Οι ιατρικές ειδικότητες που πλαισιώνουν την ομάδα, είναι Παθολόγος – Διαβητολόγος, Καρδιολόγος, Οδοντίατρος, Ορθοπαιδικός, Οφθαλμίατρος, Γενικός Χειρουργός, Γυναικολόγος, Ωτορινολαρυγγολόγος και Πνευμονολόγος.

Δωρεάν εξετάσεις

Ο ιατρικές παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν πλήθος κλινικών και παρακλινικών εξετάσεων όπως μαστογραφία, τεστ ΠΑΠ και ενδοκολπικό υπέρηχο, υπέρηχο καρδιάς, εξετάσεις αίματος, τεστ ανίχνευσης αιμορραγίας εντέρου καθώς και εκπαίδευση στην ορθή χρήση χορήγησης ινσουλίνης με σκοπό την πρόληψη και προαγωγή της υγείας. Παράλληλα πραγματοποιούνται και μαθήματα Α΄ Βοηθειών.

Τα ιατρεία θα λειτουργήσουν:

Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 11:00-17:00
Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 09:00-17:00

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού προτείνεται ο προγραμματισμός των ραντεβού στο 2102447694 (13:00 – 16:00 καθημερινές).

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις των ΚΙΜ και της ΑΜΚΕ «Αναγέννηση και Πρόοδος» μπορείτε να επισκεφθείτε τις παρακάτω ιστοσελίδες:

• www.mmu.gr
• www.randp.gr

Επισημαίνεται ότι τα μέλη των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ), ακολουθώντας τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου COVID-19. Κατά τη διενέργεια των ιατρείων και των διαγνωστικών εξετάσεων θα τηρούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και θα λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Να σημειωθεί ότι οι KIM έχουν πραγματοποιήσει από το 2014 εκατόν οκτώ (108) αποστολές σε ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές όλης της Ελλάδας. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την ΑΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

(Visited 98 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.