Νοσοκομείο Σύρου: Η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για τη χθεσινή σύσκεψη

Newsroom
09/06/2022 20:50
 
 
 

 

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης πραγματοποίησε την Πέμπτη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για το νοσοκομείο Σύρου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης, Αικατερίνη Μονογυιού και Φίλιππος Φόρτωμας, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Ερμούπολης Νίκος Λειβαδάρας, ο Διοικητής των Νοσοκομείων Σύρου και Νάξου Μιχάλης Ζουλουφός, η εκπρόσωπος των εργαζομένων Κατερίνα Καλογεράκη, ο εκπρόσωπος των ιατρών Ιωάννης Γαβριήλ και ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλος.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Υπουργός Υγείας κατέστησε σαφές ότι το νοσοκομείο Σύρου αποτελεί βασική προτεραιότητα καθώς είναι και από τα νοσοκομεία – βραχίονες που υπάρχουν στη νησιωτική περιοχή.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, όχι μόνο δεν υποβαθμίζεται, αλλά ακολουθεί σαφέστατα το δρόμο της αναβάθμισης.

Αυτό είναι εμφανές, σύμφωνα με τον Υπουργό, από το γεγονός ότι το νοσοκομείο Σύρου λαμβάνει τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση από οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή. Οι προοπτικές αναβάθμισης του γίνονται εμφανείς τόσο από στελέχωση του, που αυξήθηκε με τις προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν από το 2020 έως σήμερα, όσο και από το νέο προσωπικό που θα προσληφθεί άμεσα, στη βάση ενός κεντρικού σχεδιασμού και κάλυψης αναγκών.


Η Σύρος έστειλε το μήνυμα: «Κάτω τα χέρια απ’ το Νοσοκομείο»! (video)


«Πέρα από τις έκτακτες ανάγκες και το επικουρικό προσωπικό που παρατάθηκε και θα εξακολουθήσει να παρατείνεται, η κάλυψη των μονίμων θέσεων θα γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να λειτουργήσει ομαλά το συγκεκριμένο νοσοκομείο και να εξακολουθεί να επιτελεί τον κομβικό του ρόλο στις Κυκλάδες.

Είναι η πρώτη φορά που βγαίνει στο προσεχές διάστημα, προκήρυξη θέσεων αποκλειστικά για νησιωτική περιοχή με συγκεκριμένο τρόπο ρύθμισης. Επιπλέον, αξιολογούμε τις εισηγήσεις του Δήμου, των βουλευτών, των εκπροσώπων του νοσοκομείου και γενικότερα των αρμόδιων φορέων και προσώπων, για ορθολογική κατανομή του προσωπικού. Ετοιμάζουμε παρεμβάσεις σε γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και έκτακτες μετακινήσεις με κίνητρα που θα δοθούν, όχι μόνο για την τουριστική περίοδο, αλλά και με μακρόπνοο ορίζοντα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας.

(Visited 128 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.