Καθημερινές αερογέφυρες «ζωής» για πάσχοντες νησιώτες

elikoptero ekav
admin
03/02/2018 23:43
 
 
 

Μέρα και νύχτα, όλες τις ημέρες ανεξαιρέτως και κάποιες υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ακόμα και πολλές φορές μέσα στην ίδια ημέρα, τα αεικίνητα ελικόπτερα του Ελληνικού Στρατού πραγματοποιούν επείγουσες αεροδιακομιδές ασθενών από νησιά του κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου προς νοσοκομεία αστικών περιοχών.

Η πραγματικότητα αυτή, είναι δυστυχώς γνωστή στους κατοίκους των νησιών μας οι οποίοι, ελλείψει επαρκών υποδομών περίθαλψης, επαφίενται στις πτήσεις «ζωής» που υπηρετούν τα στρατιωτικά ελικόπτερα προκειμένου οι ασθενείς να φθάσουν με ασφάλεια και έγκαιρα στις πλησιέστερες μονάδες νοσοκομειακής φροντίδας.

Αυτό όμως που είναι ίσως λιγότερο γνωστό, είναι οι στατιστικοί αριθμοί των αεροδιακομιδών οι οποίοι δεν σοκάρουν απλώς, αλλά φανερώνουν σε όλο τους το τραγικό μεγαλείο την προβληματική ανεπάρκεια και γύμνια των νησιών μας στο θέμα της υγείας. Μέσα σε έναν μόνο μήνα, τον Ιανουάριο του 2018, οργανώθηκαν 33 αποστολές εναέριων διακομιδών και πραγματοποιήθηκαν 33 πτήσεις «ζωής» για την μεταφορά ασθενών που η ζωή τους βρισκόταν σε κίνδυνο.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

(Visited 28 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*