Δημιουργείται βάση Πλωτών Διακομιδών στη Νάξο

ploto asthenoforo
admin
08/03/2018 22:07
 
 
 

Με τρία πλωτά ασθενοφόρα και 10 αγροτικά οχήματα pick up ενισχύεται το Λιμενικό Σώμα στα νησιά.

Μάλιστα το ένα από τα τρία πλωτά, όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το naxostimes και είχε ανακοινώσει αργότερα ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος από τη Νάξο κατά τα εγκαίνια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, θα έχει βάση στη Νάξο.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, θα ανακοινώσουν την προμήθεια των παραπάνω πλωτών ασθενοφόρων και των αγροτικών οχημάτων την Παρασκευή, από τη Ρόδο.

Τα τρία σκάφη θα έχουν ως βάση τους τα νησιά Ρόδος, Λέρος και Νάξος, θα είναι διαμορφωμένα για να παρέχουν τις βασικές πρώτες βοήθειες σε ασθενείς που χρήζουν διακομιδής και περίθαλψης σε νοσοκομείο, ενώ θα είναι υπό την επιχειρησιακή λειτουργία του λιμενικού, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ.

Τα πλωτά ασθενοφόρα, σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση, θα έχουν ως πλήρωμα τρεις λιμενικούς και δύο άτομα από το ΕΚΑΒ και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά ασθενών σε νοσοκομεία αλλά και για επιχειρήσεις έρευνας-διάσωσης.

Η προμήθεια των τριών πλωτών ασθενοφόρων για το Νότιο Αιγαίο και δέκα οχημάτων αγροτικών για τη μεταφορά ατόμων σε δύσβατες περιοχές, θα γίνει μέσω του προγράμματος Interreg Ελλάδα-Κύπρος.

Η διαδικασία του διαγωνισμού αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή και τα σκάφη εκτιμάται ότι θα παραδοθούν ως το τέλος του 2018.

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*