Ο Κικίλιας έστειλε παιδίατρο στη Σίφνο

giatros 2
Άκης Αξαόπουλος
16/02/2020 12:26
  •  
  •  
  •  

 

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου υγείας σε όσα δήλωσε το πρωί στον ΘΕΜΑ 104,6 η δήμαρχος Σίφνου, κυρία Μαρία Ναδάλη, σχετικά με την έλλειψη παιδιάτρου στο νησί και για περιστατικό με άρρωστο βρέφος στις 6 Φεβρουαρίου.

Με πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας, βρίσκεται ήδη στη Σίφνο, από την περασμένη εβδομάδα, ένας παιδίατρος με απόσπαση από το Τζάνειο Νοσοκομείο, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών. Στο ιατρείο βρίσκεται επίσης ένας αγροτικός ιατρός από το Κέντρο Υγείας της Μυκόνου μέχρι να επιστρέψει ο γιατρός από την άδεια του. Επίσης έχει ήδη κινητοποιηθεί ο μηχανισμός και έχει προκηρυχθεί θέση παιδιάτρου για το νησί.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Ναδάλη μίλησε σήμερα το πρωί στους Βασίλη Γούλα και Ελένη Γκρήγκοβιτς για το πρόβλημα της έλλειψης παιδιάτρου, με αφορμή την πρόσφατη εσπευσμένη μεταφορά βρέφους 40 ημερών από το νησί στην Αθήνα στις 6 Φεβρουαρίου με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Ερωτηθείσα τι συμβαίνει με τις ανάγκες των παιδιών στο νησί που χρειάζονται ιατρική φροντίδα, η κυρία Ναδάλη απάντησε ότι τα τελευταία χρόνια έρχονται δύο γιατροί στο νησί μία δύο φορές τον μήνα ανάλογα με τον καιρό και τις άλλες τους υποχρεώσεις. Ωστοσο, όπως επισήμανε, πολλοί γονείς πηγαίνουν τα παιδιά τους στην Αθήνα όπου εκεί είναι ο παιδίατρος τους για να τα εξετάσει. Στο νησί, τα παιδιά όταν αρρωσταίνουν εξετάζονται από τον αγροτικό γιατρό ή τον επιμελητή Β’ που υπηρετούν στο ιατρείο.

«Στο παρελθόν έχουν γίνει προκηρύξεις για γιατρούς και έχουν αποβεί άγονες. «Στις 21/1 στείλαμε επιστολή και στο υπ. Υγείας και στη Β΄ ΥΠΕ και θέσαμε τα θέματα που έχουμε στο ιατρείο», είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 η κυρία Ναδάλη.

Ωστόσο, όπως προαναφέραμε το υπουργείο Υγείας έχει ήδη στείλει στο νησί παιδίατρο με απόσπαση, έως ότου πληρωθεί κανονικά η κενή θέση.

 

Πηγή: protothema.gr

(Visited 79 times, 1 visits today)