Με ένα φυλάκιο υποδοχής ασθενών και ένα θάλαμος υγειονομικής απομόνωσης εξοπλίστηκε το Κέντρο Υγείας Πάρου

Newsroom
10/04/2020 16:32
 
 
 

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η παράδοση ενός φυλακίου υποδοχής κι ενός θαλάμου απομόνωσης (Isolation Box) από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο Κέντρο Υγείας της Πάρου.


Το φυλάκιο υποδοχής και ο θάλαμος υγειονομικής απομόνωσης κρίθηκαν από τον Επιστημονικό Διευθυντή του Κέντρου Υγείας και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ως απολύτως απαραίτητα για την θωράκιση της συγκεκριμένης υγειονομικής μονάδας στη διαχείριση των περιστατικών που αυτό το διάστημα καλείται να αντιμετωπίσει.


Την παρούσα χρονική στιγμή, το Κέντρο Υγείας Πάρου καλείται να καλύψει τις ιατρικές ανάγκες 16.000 μόνιμων κατοίκων των νησιών της Πάρου και της Αντιπάρου.


Η παραγγελία των δύο οικίσκων αποφασίστηκε και δρομολογήθηκε διοικητικά από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την 1η Απριλίου 2020, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Η δαπάνη για την αγορά και τη μεταφορά βάρυνε εξ ολοκλήρου τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Άλλωστε, για τη στήριξη των δομών υγείας του Νοτίου Αιγαίου (είτε με αναλώσιμα, είτε με ιατρικό εξοπλισμό) ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκος έχει ήδη δεσμεύσει το ποσό του 1,7 εκ. ευρώ.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων και Έπαρχος Πάρου κ. Μπιζάς, με αφορμή την παράδοση των οικίσκων δήλωσε:

«Η Περιφερειακή Αρχή αποδεικνύει την βούληση της να υποστηρίξει τις δομές δημόσιας υγείας, να βοηθήσει και να επικροτήσει το έργο του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού και τελικά να αυξήσει το αίσθημα ασφάλειας των νησιωτών. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης σε όλους τους φορείς, τις εταιρείες, τους επώνυμους και ανώνυμους συμπολίτες μας που ενισχύουν με ιατρικό εξοπλισμό και αναλώσιμα τα νοσοκομεία και τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας στα νησιά μας».

(Visited 123 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.