Γράφει ο Zorro: Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

zorro
admin
07/12/2016 21:25
 
 
 

Φέτος η Νάξος πρωτοπορεί και πρωταγωνιστεί στις γιορτές των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς παρουσιάζοντας μια σειρά από εκδηλώσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών, πολιτιστικών και εικαστικών δράσεων.

Φωτισμός

Το εορταστικό στόλισμα της Χώρας έχει ήδη ξεκινήσει με την τοποθέτηση πολυάριθμων νέων φωτιστικών που έχει τοποθετήσει κατά μήκος της παραλίας και του λιμανιού το λιμενικό ταμείο που ο πρόεδρος του σε συνεννόηση με το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ θα τα αναβοσβήνει καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών. Επίσης στο φωτεινό χριστουγεννιάτικο στολισμό θα συμμετέχουν και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα που θα βρίσκονται κατά μήκος της παραλιακής οδού, τα οποία θα είναι υποχρεωμένα να αφήνουν ανοιχτά τα αλάρμ, μέτρο που θα επιτηρείται από τα όργανα του λιμεναρχείου Νάξου.Τέλος για περισσότερη ρομαντική διάθεση έχουν προγραμματιστεί συχνές διακοπές ρεύματος.

Παραστάσεις

Ειδικά για φέτος έχουν προγραμματιστεί έκτακτες και κατεπείγουσες συγκλήσεις του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και μικρών Κυκλάδων, παραστάσεις τις οποίες θα μπορούν να παρακολουθούν και μικρά παιδιά, αφού το επίπεδο της συζήτησης είναι τέτοιο που θα διασκεδάσει ακόμα και αυτά. Το αποκορύφωμα των παραστάσεων θα το δώσει ο ίδιος ο δήμαρχος Νάξου, που για την περίοδο των εορτών προγραμματίζει ουάν μαν σόου, με τον τίτλο «τα εγκαίνια του ΧΥΤΑ» στο οποίο θα πρωταγωνιστήσει ο ίδιος και θα φωτογραφηθεί μαζί με όσους το παρακολουθήσουν.

Έκθεση

Ο νέος αντιδήμαρχος καθαριότητας θα παρουσιάσει για πρώτη φορά την εικαστική έκθεση με τον τίτλο «αυτά που αφήνουμε εκτεθειμένα μας εκθέτουν» και θα είναι μια συλλογή από σκουπίδια και μπάζα που υπάρχουν πεταμένα παντού στο νησί. Πρόκειται για μινιμαλιστική προσέγγιση ενός σύγχρονου προβλήματος μέσα από εικαστική ματιά του Μητσάκη, που είναι αυτή που θα μεταμορφώσει τα άχρηστα αντικείμενα σε έργα τέχνης.

Μουσικοχορευτικές παραστάσεις

Σπάνια μουσικοχορευτική παράσταση θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν φέτος οι δημότες μας με καλεσμένους από τα βάθη του Αμαζονίου χορευτές του χορού της βροχής θα εκτελέσουν το χορό τους στην κεντρική πλατεία της Χώρας. Η συγκεκριμένη παράσταση έχει προγραμματιστεί με διπλό σκοπό ώστε και το κοινό θα ψυχαγωγηθεί, αλλά και αν πετύχει ο χορός, να έρθουν οι πολυπόθητες βροχές στον τόπο μας.

(Visited 24 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*