Γράφει ο Ζορό: Στο μυαλό του Μανολακιού μας…

zorro
admin
29/07/2015 21:49
 
 
 

Στο μυαλό του Μανολακιού μας

Δηλαδή τι τα θέλει τα δημοτικά συμβούλια ντάλα καλοκαιριού ο Φώτης;

Για να με ταλαιπωρεί και να με ταράζει; Άντε τώρα εγώ να ντύνομαι με τη στολή του δημάρχου και να βγάζω το μπανιερό μου, να παρατάω τα κουβαδάκια μου, να πηγαίνω στα συμβούλια και να υπομένω από πάνω όλους αυτούς που χαλάνε τη ζαχαρένια μου!…

 

Μιας και μιας είπα κι εγώ να φανώ λάρτζ και να δώσω χρήματα στο νοσοκομείο κι αμέσως να βγάλει ανακοίνωση ο πηγαινέλας, για να πει ότι ήτανε δική του η ιδέα! Που στο κάτω-κάτω το θέμα της υγείας το έχουν θέσει όλοι μαζί, δική τους ιδέα ήτανε και για αυτό δεν την υιοθετώ. Τι κορόιδο είμαι να εμφανιστώ με ιδέα; Θα το καταλάβουν όλοι ότι δεν είναι δική μου! Εγώ δεν έχω ιδέα ούτε για το πότε να ορίσω συμβούλιο να ασχοληθεί με το θέμα της υγείας!!!

 

Από την άλλη είναι και αυτοί οι αριστεροντούρντουροι που δεν τους βρίσκεις ούτε στα μονά, ούτε στα ζυγά! Μα να μου βάλουνε χέρι επειδή έριξα βεγγαλικά στη γιορτή του Αγίου! Ο κόσμος δεν έχει λεφτά κι εγώ ξοδεύω για πυροτεχνήματα μου είπανε! Και πώς θα χαρεί λιγάκι ο κόσμος; Πώς θα διασκεδάσουν τα παιδιά; Πώς θα φτιάξω αυτή την ονειρική πόλη που βλέπω στα όνειρά μου και γιατί με ξυπνάνε πάντα στο καλύτερο;

 

Φτάσανε στο σημείο να μου πούνε ότι λόγω της κρίσης να σταματήσω και το καρναβάλι! Και μ’ έπιασε κρίση! Κρίση υπαρξιακή! Γιατί αν σταματήσουν τα καρναβάλια, τότε δεν θα έχει λόγο ύπαρξης η δημοτική αρχή και ο άρχων αυτής!!!

 

Και με το κυκλοφοριακό έχουν πρόβλημα. Έχουν έντονες αντιρρήσεις! Εδώ ο κόσμος με επανέλεγξε πανηγυρικά και ο Μήτσος που εφάρμοσε το κυκλοφοριακό βγήκε πρώτος σε σταυρούς και δικαιώθηκε πανηγυρικά και πάνω στα πανηγύρια του έδωσα κι εγώ όλες τις αρμοδιότητες, είναι λοιπόν δυνατόν, μετά από όλα αυτά, να μην είμαστε για τα πανηγύρια; Κι αν μας τα κόψουν κι αυτά οι αριστεροντούρντουροι, μετά πού θα εμφανιζόμαστε;

 

Και να ήτανε μόνο αυτά; Είναι και η Βδοκιά! Τι πράγμα είναι κι αυτό; Με τίποτα δεν είναι ικανοποιημένη! Όλο φωνές και στριγκλιές είναι! Σα να ακούω τη μάνα μου που μου φώναζε να μη τρέχω για να μη πέσω και χτυπήσω ή που μου φώναζε για να τρώω πολύ για να παχύνω και να μην μπορώ να τρέξω!!!

Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά με τις στριγκλιές της δεν μπορώ ούτε να τον ψιλοπάρω έτσι δέκα λεπτάκια και να ταλαιπωρούμαι μα κρατήσω τα μάτια μου ανοιχτά, μέχρι αργά τα μεσάνυχτα!!!  

 

Αχ, ρε Φώτη τι μου κάνεις! Δεν με αφήνεις στην ακροθαλασσιά να προσπαθώ με τα μπρατσάκια μου να μάθω μπάνιο με παίρνεις και με ρίχνεις απ’ ευθείας στα βαθιά!

Άσε με εκεί στην ονειρική πόλη που όλα είναι τέλεια και τίποτα δεν με ενοχλεί!

Τι με ενοχλείς με προσκλήσεις σε συμβούλια; Ενοχλώ εγώ κανένα;

Και καλύτερα έχω να με κοροϊδεύει τώρα ο Καμβύσης που ζω στη χώρα των ονείρων, παρά να με κοροϊδεύουν μετά από χρόνια οι ιστορικοί που θα ψάχνουν για σημάδια από το πέρασμά μου στη Χώρα των Ναξίων!..

(Visited 37 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*