Γράφει ο Ζορρό: Η χαρά του Μανολακιού!

zorro
admin
10/12/2015 11:24
 
 
 

Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα

 

Από τον Δήμο Νάξου και μικρών Κυκλάδων ανακοινώθηκε το επίσημο πρόγραμμα εορτασμού των φετινών γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, που ειδικά φέτος έχει τον γενικό τίτλο: «Η χαρά του Μανολακιού!»

 

Σύμφωνα με αυτό, φέτος για πρώτη φορά ο δήμαρχος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και οι αντιδήμαρχοι θα βγουν να πουν τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Μανολακιού που πληρώνει από την τσέπη του τα διάφορα έργα που γίνονται στο νησί. Από τους αντιδημάρχους μόνο ο Δημήτρης Λιανός δεν θα συμμετέχει στα κάλαντα, καθότι αυτός, λόγω που είναι ψηλός και λιγνός, θα στολιστεί εν είδει χριστουγεννιάτικου δέντρου και θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της Χώρας!!!

 

Στόχος επίσης της δημοτικής αρχής είναι η κατασκευή φάτνης στην παραλία της Χώρας και για το λόγο αυτό ο Δήμος και ο ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ ζητούν πέντε εθελοντές που θα παριστάνουν τους μάγους, τον Ιωσήφ και την Παναγία, στους οποίους θα προσφέρεται δωρεάν τροφή και νερό όσο καιρό παραμείνουν στην φάτνη, έξοδο που κι αυτό θα καλύψει από την τσέπη του το Μανολάκι!…

Από την δωρεάν σίτιση εξαιρούνται όσα ζώα παραχωρηθούν για να πλαισιώσουν τη φάτνη, καθώς το Μανολάκι αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες όλων των ζώων και θα περιοριστεί μόνο σε αυτά που τον ψήφισαν!!!

 

Ειδικά για το βράδυ της πρωτοχρονιάς ο δήμος έχει σχεδιάσει μια ξεχωριστή γιορτινή μουσικοχορευτική εκδήλωση στην οποία θα πρωταγωνιστεί ο βραβευμένος από τον δήμαρχο για την προσφορά του στον πολιτισμό του τόπου μας, Μανώλης Μπαρμπεράκης, που θα τραγουδήσει ένα ποτ-πουρί, σαν κι αυτό που πιάνουν οι λεκάνες της τουαλέτας!!!

 

Καθ’ όλη την διάρκεια των εορτών θα στηθούν ειδικά περίπτερα στα οποία ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για οικονομικά θέματα, θα μοιράζει κουραμπιέδες και μελομακάρονα σε όσους θα πληρώνουν ένα ελάχιστο αντίτιμο το οποίο θα μπει σε ένα κουμπαρά με σκοπό να μαζευτεί ένα ποσό ώστε να αποπληρωθεί μέρος του χρέους του δήμου μας, στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων!!!

Εξαιρούνται και θα λαμβάνουν δωρεάν κουραμπιέδες όσοι δημότες υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση του νόμου 105 με την οποία θα διαβεβαιώνουν τη δημοτική αρχή ότι θα την ξαναψηφίσουν και στις επόμενες εκλογές!!!

 

Τέλος κατά την φετινό εορτασμό των Φώτων ο Δήμος μας θα πρωτοτυπήσει αφού για πρώτη φορά ο σταυρός δεν θα ριφθεί στο λιμάνι της Χώρας, αλλά στο λιμάνι του Απόλλωνα με σκοπό να αγιαστούν τα νερά της θάλασσας και να μην μολύνονται από τα μικρόβια και τους ρύπους του παραπλήσιου ΒΙΟΚΑ!!!

Αν μάλιστα αυτό καταστεί δυνατόν, το Μανολάκι μας θα το χρησιμοποιήσει ως αποδεικτικό στοιχείο στις δίκες που έχει για τη ρύπανση στον Απόλλωνα!!!

 

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*