Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου: Μετονομασία του πάρκου Εθνικής Αντίστασης σε “Πάρκο Εθνικής Αντίστασης-Μανώλης Γλέζος”

Newsroom
29/06/2023 01:49
 
 
 

 

Στις 26 Ιουνίου το απόγευμα ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, σε μια σεμνή πολύ σημαντική τελετή τέλεσε τα αποκαλυπτήρια της μετονομασίας του πάρκου Εθνικής Αντίστασης σε “Πάρκο Εθνικής Αντίστασης-Μανώλης Γλέζος”.

Μια μαρμάρινη στήλη με το πρόσωπο του Μανώλη Γλέζου χαραγμένο επάνω και τη νέα ονομασία του πάρκου έχει τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση στην είσοδο του.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η σύζυγος του Γλέζου Τζώρτζια και ο γιος του Νίκος με τη σύζυγό του. Παρόντες ήταν και πολλοί Ναξιωτες απο την πολυπληθή παροικία τους στην ευρύτερη περιοχή.

Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων μίλησαν ο Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ταύρου Γιώργος Σφυροερας, ναξιωτης από τη Βίβλο και ο Δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου.

Στη συνέχεια, στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού ωδείου, που βρίσκεται μέσα στο πάρκο, ακολούθησε εκδήλωση στη μνήμη του Μανώλη Γλέζου.

Για τους αγώνες και το πολύπλευρο έργο του μίλησαν η ιστορικός Λη Σαράφη και η Πανεπιστημιακός Πέπη Ρηγοπούλου.

Προβλήθηκε στη συνέχεια 30λεπτο ντοκιμαντέρ του Νίκου Καβουκίδη με αναφορές στους αγώνες του Γλέζου, του “θρύλου της νεότερης ιστορίας του ελληνισμού”, όπως αναφέρεται στον τίτλο του ντοκιμαντέρ.

Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία με τραγούδια του Γιάννη Μαρκόπουλου και του Μίκη Θεοδωράκη, με τους καθηγητές του δημοτικού ωδείου Μ. Τρανουδάκη στο πιάνο, τον Ν. Χατζηελευθερίου κιθάρα και τη Μαρία Αλαμανή τραγούδι.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 208 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*