Το Ινστιτούτο Σύρου για την απώλεια του τ. Επισκόπου Σύρου, Θήρας και Κρήτης, Μακαριστού Φραγκίσκου Παπαμανώλη

Newsroom
05/10/2023 14:07
 
 
 

 

Το Ινστιτούτο Σύρου μετέχοντας στο πανσυριανό πένθος για το θάνατο του τ. Επισκόπου Σύρου, Θήρας και Κρήτης, Μακαριστού Φραγκίσκου Παπαμανώλη, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς τους οικείους του, αδελφούς και συναδέλφους και όλους τους στενούς φίλους και συνεργάτες οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια πορεύτηκαν μαζί του, για να επιτελέσει ένα ιδιαίτερα σημαντικό εκκλησιαστικό, κοινωνικό και πολιτιστικό έργο, με πρωταγωνιστή τον τόσο εργατικό, ήπιο, προσιτό και λαοφιλή Πατέρα Φραγκίσκο.

Ιδιαίτερα επισημαίνουμε ότι αυτός στήριξε εξαρχής και ουσιαστικά την ίδρυση του Ινστιτούτου Σύρου, του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος. Η διαπανεπιστημιακή, εκπαιδευτική, επιμορφωτική και ερευνητική αυτή εστία, ήδη από την ίδρυσή της βρήκε ανταπόκριση από την Ελληνική Πανεπιστημιακή Κοινότητα. Ο ίδιος δε, συνέβαλε ουσιαστικά και στη δημιουργία του Κέντρου Έρευνας Συριανού Πολιτισμού «Καθηγητής Ιωσήφ Στεφάνου» το οποίο στοχεύει στην προβολή και ανάδειξη της Συριανής παράδοσης και Πολιτισμού και του οποίου η λειτουργία έχει ενταχθεί στο ίδιο το Ινστιτούτο. Άλλωστε, καρπός της συνεργασίας του με τους προαναφερθέντες δύο φορείς, υπήρξε και η πρόσφατη Συντήρηση και Αποκατάσταση όλου του Καθολικού Εκκλησιαστικού Συγκροτήματος και του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Γεωργίου, στην κορυφή του ιστορικού οικισμού της Άνω Σύρου.

Στο ταξίδι της αιωνιότητας θα τον συνοδεύει πάντα η αγάπη όλων μας, και η υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε το έργο που εκείνος κληροδότησε.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 107 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*