Λικέρ από σταφύλι ροζακί

Newsroom.
10/08/2024 05:50
 
 
 

Τώρα που είναι η εποχή που μπορούμε να βρούμε πολλά σταφύλια, αξίζει να κάνουμε αυτό το απολαυστικό λικέρ

Υλικά:
800γρ. ρώγες από ροζακί σταφύλι ή 1450γρ φλούδες από τις ρώγες *μπορεί να γίνει με όποιο είδος σταφυλιού μας αρέσει.
740 ml ρακί ή τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο)
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
700 γρ. νερό
1 φλούδα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:
Αναμειγνύουμε τις ρώγες με τη ρακί ή το τσίπουρο και με βοήθεια ενός χωνιού τα ρίχνουμε σε ένα μπουκάλι. Πιέζουμε μέσα σε αυτό και τη φλούδα πορτοκαλιού και κλείνουμε καλά.
Αφήνουμε το μείγμα να ωριμάσει για ένα μήνα περίπου σε μέρος δροσερό και σε σκιά. Μετά το χρονικό αυτό διάστημα φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για 5-7 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ σουρώνουμε το μείγμα με τη ρακί ή το τσίπουρο με ένα πολύ πυκνό σουρωτήρι.
Στη συνταγή ανέφερε πως το σούρωναν με ένα τουλπάνι, το οποίο και είναι ένα είδος υφάσματος που αφήνει το υγρό να περάσει εύκολα. Στη συνέχεια αναμειγνύουμε το σιρόπι με αρχικό μας μείγμα και το λικέρ μας είναι έτοιμο.

Μικρά μυστικά:
Εκτός από τον κλασσικό τρόπο που προσφέρεται ένα λικέρ, αξίζει να σημειωθεί πως το δοκίμασα φτιάχνοντας mojito και ήταν πραγματικά φανταστικό!

Πηγή: secretkitchenandtravel.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*