Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν. Σύρου: Έφτασε ο κόμπος στο χτένι – Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις του

Newsroom
04/09/2024 14:09
 
 
 

 

Την προκήρυξη επαναλαμβανόμενης στάσης εργασίας και παράστασης διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου για μια εβδομάδα, με βασικό αίτημα την στελέχωση του Νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό και την επίλυση των επαναλαμβανόμενων περιστατικών κακοποιητικης συμπεριφοράς προς το νοσηλευτικό προσωπικό, ανακοίνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

Η στάση εργασίας στον προαύλιο χώρο του Γ.Ν. Σύρου, η οποία θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 09/09 και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 13/09, με διάρκεια μια ώρας καθημερινά (13:00-14:00) θα ισχύει για όλους τους εργαζόμενους.

Επιπλέον, για άλλη μια φορά, ο Σύλλογος αποφάσισε να καλέσει πολίτες και φορείς της Σύρου, καθώς και αιρετούς και βουλευτές, σε ανοιχτή συζήτηση στην Πλατεία Μιαούλη την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00, στην οποία θα παραστεί και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλης Γιαννάκος. Θέμα της συνάντησης θα είναι η δυσλειτουργία του νοσοκομείου λόγω της υποστελέχωσης, με το Δ.Σ. του Συλλόγου να τονίζει ότι «η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη! Οι νησιώτες δεν είμαστε πολίτες Β’ κατηγορίας».

Τα πάγια αιτήματα του Συλλόγου έχουν ως εξής:
-Στελέχωση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας των Κυκλάδων με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού.

-Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων δεδομένου ότι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

-Καμία μετακίνηση προσωπικού μεταξύ των μονάδων υγείας των Κυκλάδων.

-Ένταξη στα ΒΑΕ.

-Να μην επανέλθουν οι εργολάβοι στα Νοσοκομεία.

-Επαναφορά παλιών και θέσπιση νέων κινήτρων στελέχωσης και παραμονής στις υπηρεσίες των νησιών.

-Ανέγερση νέου σύγχρονου Νοσοκομείου σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων του Νομού.

-Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Αύξηση προϋπολογισμού για την Υγεία.

-Διπλασιασμός του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για όλους τους υγειονομικούς με παράλληλη ένταξη όλων των ειδικοτήτων των εργαζομένων στο ΕΣΥ στην χορήγηση του επιδόματος σε διαφορετικές κατηγορίες.

-Όχι στην «απογευματινή» επι πληρωμή λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων. Όχι στην κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ. Όχι στην είσοδο ιδιωτών στα Νοσοκομεία.

-Αύξηση Μισθών. Εμείς θέλουμε αύξηση των μισθών και όχι τα χρήματα των ασθενών.

Τέλος, ο Σύλλογος Εργαζομένων δημοσιοποίησε την ανακοίνωση του για την επίσκεψη του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο Νοσοκομείο της Σύρου στα μέσα Ιουλίου, καθώς και το υπόμνημα με τα προβλήματα υποστελέχωσης ανά κατηγορία προσωπικού που του είχε παραδώσει τότε.

Διαβάστε την ανακοίνωση για την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας

Διαβάστε το υπόμνημα με τα προβλήματα υποστελέχωσης

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 18 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*