Το Κατσικάκι στη γάστρα με πατάτες Νάξου είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που προσφέρει μια εκλεπτυσμένη και γευστική εμπειρία.
Ο συνδυασμός του ζουμερού και αρωματικού κρέατος κατσικιού με τις τραγανές πατάτες που ψήνονται στην γάστρα δημιουργεί ένα πλούσιο και ευωδιαστό πιάτο. Είναι ιδανικό για οικογενειακά γεύματα ή ειδικές περιστάσεις.
Υλικά:
2kg Μπούτι από κατσικάκι,
1Kg πατάτες Νάξου,
2 μεγάλα καρότα,
2 κρεμμύδια ξερά,
3 σκελίδες σκόρδο,
μουστάρδα, ρίγανη, πιπέρι,
παρθένο ελαιόλαδο,
1 κύβο λαχανικών.
Εκτέλεση:
Αναμειγνύουμε στον πολυκόφτη το κρεμμύδι, το σκόρδο, την μουστάρδα, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και τον κύβο δημιουργώντας μια πάστα. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Πλένουμε το κρέας και αναμειγνύουμε στην γάστρα, το κρέας, τα λαχανικά και την πάστα των αρτυματικών. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 3 ώρες και voila!!! Καλή Όρεξη και Όμορφη Κυριακή σε όλους.
Καλή όρεξη!!!
Πηγή: secretkitchenandtravel.gr
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις