Σήμερα θα φτιάξουμε ένα αγαπημένο φαγητό, Τράγο “μουνούχι” (ευνουχισμένο γιαυτο και δεν μυρίζει) με κριθαράκι
Yλικά:
6 μερίδες κρέας τράγου “μουνούχι”
1/2 πακέτο κριθαράκι
1/2 συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη
3/4 φλ. τσ. λάδι
νερό, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε το κρέας καλά γιατί έχει θρύψαλα από κόκκαλα σπασμένα, αίματα κλπ και το σκουπίζουμε
Το βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να το “ξαφρίσουμε”.
Το βάζουμε σε χύτρα ταχύτητας για 1 ώρα να βράσει. (αν δεν έχετε πρέπει να το βράσετε σε μέτρια φωτιά για 2 ώρες εξαρτάται και από τα κομμάτια πόσο μεγάλα είναι)
Το αφήνω να στεγνώσει σε ένα σκεύος και το βάζω με λίγο λάδι να θωρακιστεί από κάθε πλευρά
Μετά το βάζουμε σε σκεύος για φούρνο μαζί με το κριθαράκι , με ντομάτα, με λάδι και νερό να τα σκεπάσει σχεδόν σε μέτριο φούρνο 180, αντιστάσεις. Χρειάζεται να προσθέτουμε νερό καθώς βράζει και να γυρίζουμε τα κομμάτια του κρέατος. Το κριθαράκι κολλάει εύκολα.
Πηγή: secretkitchenandtravel.gr
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
(Visited 123 times, 1 visits today)