Η Πάρος στηρίζει τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας»

myelos oston 1
admin
16/05/2017 13:01
 
 
 

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στην Πάρο ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Μεταμόσχευση Μυελού των οστών και η σημασία της Εθελοντικής προσφοράς», την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Πάρου σε συνεργασία με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» – Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Στέλιος Γραφάκος, Παιδίατρος-Αιματολόγος & Δ/ντης Μονάδος Μεταμοσχεύσεων Μυελού των Οστών Νοσ. Παίδων «Η Αγία Σοφία», ενώ παράλληλα γινόταν λήψη δειγμάτων από την εκπρόσωπο της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου Παναγιώτα Καραφυλλίδου.

myelos oston 4

Την πρωτοβουλία του δήμου Πάρου στήριξαν ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Πάρου-Αντιπάρου, το Ιατρικό Πάρου, το Ωδείο Μυθωδία, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παροικιάς, το Δημοτικό Σχολείο Νάουσας, το Γυμνάσιο Νάουσας, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημ. Σχολείου Νάουσας, ο Σύλλογος Γυναικών Νάουσας Πάρου, η Σχολή Χορού “Paros Dance Academy” και ο εθελοντής τεχνικός Στέφανος Γεωργιάδης.

myelos oston 3

 

«Η Πάρος έχει και Όραμα και Ελπίδα»
Το στίγμα της εκδήλωσης έδωσε η αντιδήμαρχος Δώρα Σαρρή στην εναρκτήρια ομιλία της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Πάρος έχει και Όραμα και Ελπίδα», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία του δήμου Πάρου και έστειλαν το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών, μιας προσφοράς ζωής σε συνανθρώπους μας που δεν μπορούν να θεραπευτούν με άλλο τρόπο.

myelos oston 2
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πάρου αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της δωρεάς μυελού των οστών και την αναγκαιότητα ενημέρωσης των πολιτών για ένα θέμα που αφορά όλους μας. Δίνοντας συμβολικά πρώτος δείγμα, ο κ. Κωβαίος τόνισε: «Η δωρεά μυελού των οστών είναι μία τόσο απλή κι όμως τόσο καθοριστικής σημασίας διαδικασία, καθώς με αυτόν τον τρόπο μπορεί κανείς να σώσει μία ζωή. Έχουμε όλοι την ηθική υποχρέωση απέναντι στους συνανθρώπους μας να γίνουμε εθελοντές δότες».

Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση

(Visited 32 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*